Ideja za ručak: Tagliatelle s umakom od limuna

Vegetarijanska verzija tjestenine s limunom, vrhnjem i votkom
Vidi originalni članak

Tagliatelle s limunom su jedna sasvim jednostavna i sasvim neobična pasta. Ovo je jelo koje će vas zasititi, a istovremeno i osvježiti. Tjestenina s limunom posebno je popularna u dijelovima Italije oko Napulja i Sorenta, poznatim po svojim nasadima limuna. 

Fina ideja za brz ručak ili večeru! Definitivno ćete uživati i pojesti bez daha.

 

delicija Morski gušti: Lignje s limunom i češnjakom

 

brzo i jednostavno Ručak za samo 15 minuta: Tjestenina Alfredo

 

Potrebno vam je:

  • 500 g tagliatella
  • 2 žlica suncokretovog ulja
  • 1 limun
  • 2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice vodke
  • 3 žlice limunovog soka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 mala žlica šećera
  • 3 žlice parmezana

Priprema:

  1. Operite i osušite limun, ogulite tanku trakicu korice, ostatak naribajte i odložite. Odrežite bijele dijelove i podijelite limun na kriške.
  2. Kriške narežite na male komadiće i pomiješajte s vrhnjem i votkom. Dodajte trakicu limunove korice. Zavrijte i pustite da kuha 5 minuta. Dodajte limunov sok, ponovo zavrijte i kuhajte daljnjih 5 minuta. Začinite solju, paprom i šećerom. Izvadite limunovu koricu.
  3. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi kojoj ste dodali žlicu ulja, prema uputi na omotu. Ocijedite i držite na toplom.
  4. Kuhanu tjesteninu pomiješajte s umakom od limuna i parmezanom. Stavite na pladanj i pospite ribanom koricom limuna.
     
Posjeti Gastro.hr