gastro postao
                                            
                                        
                                    Pripremite lignje na malo drugačiji način
                                
                                
                                    
                                
                                Ako razmišljate što skuhati za današnji ručak, predlažemo ove sjajne lignje obavijene limunom i češnjakom uz rižu kao prilog. Postupak je jednostavan i neće vam oduzeti puno vremena.
Kada jednom probate lignje na ovaj način, nećete se htjeti vratiti niti jednom drugom.
Potrebno vam je
- 125 g riže
 - 300 ml ribljeg temeljca
 - 400 g liganja
 - 1 limun
 - 1 režanj češnjaka
 - 2 mlada luka
 - 2 žlica korijandera
 - 2 žlice limunovog soka
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 
Priprema:
- Dobro isprati rižu pod tekućom vodom i staviti kuhati u posudu s ribljim temeljcem. Kada smjesa zavre, smanji se vatra i kuha pokriveno 10-ak min. Kada se riža skuhala, poklopiti posudu kako bi se riža parila dok se pripremaju lignje.
 - Od lignje se odvoje krakovi, a tijelo se prereže uzdužno na jednoj strani. Na unutarnjoj strani se vrškom noža ureže oblik romba.
 - Izmiješa se korica limuna, protisnuti češnjak i sitno narezani luk. Smjesa se pomiješa s lignjama u plitkoj posudi.
 - Zagrije se (grill) tava i peku lignje 3-4 minute dok omekšaju, a zatim se narežu na manje komade.
 - Začiniti korijandrom i limunovim sokom te soli i paprom. Rižu procijediti i odmah poslužiti s lignjama.