gastro postao
Pripremite lignje na malo drugačiji način
Ako razmišljate što skuhati za današnji ručak, predlažemo ove sjajne lignje obavijene limunom i češnjakom uz rižu kao prilog. Postupak je jednostavan i neće vam oduzeti puno vremena.
Kada jednom probate lignje na ovaj način, nećete se htjeti vratiti niti jednom drugom.
Potrebno vam je
- 125 g riže
- 300 ml ribljeg temeljca
- 400 g liganja
- 1 limun
- 1 režanj češnjaka
- 2 mlada luka
- 2 žlica korijandera
- 2 žlice limunovog soka
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Dobro isprati rižu pod tekućom vodom i staviti kuhati u posudu s ribljim temeljcem. Kada smjesa zavre, smanji se vatra i kuha pokriveno 10-ak min. Kada se riža skuhala, poklopiti posudu kako bi se riža parila dok se pripremaju lignje.
- Od lignje se odvoje krakovi, a tijelo se prereže uzdužno na jednoj strani. Na unutarnjoj strani se vrškom noža ureže oblik romba.
- Izmiješa se korica limuna, protisnuti češnjak i sitno narezani luk. Smjesa se pomiješa s lignjama u plitkoj posudi.
- Zagrije se (grill) tava i peku lignje 3-4 minute dok omekšaju, a zatim se narežu na manje komade.
- Začiniti korijandrom i limunovim sokom te soli i paprom. Rižu procijediti i odmah poslužiti s lignjama.