Recepti 06. prosinca 2016.

Pohane lignje na neki sasvim drugačiji način

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskave, aromatične i još bolje pohane lignje na jedan sasvim nov način osvojit će svakog zaljubljenika u ovo jelo.

Kada jednom probate lignje na ovaj način, nećete se htjeti vratiti niti jednom drugom. Zaboravite prženje u litrama ulja jer ove se lignje peku u pećnici. Nakon što ih uronite u aromatičnu mješavinu začina i krušnih mrvica, ubacite ih u pećnicu, a zatim sve zajedno poslužite uz osvježavajuć umak od jogurta. Ne zaboravite poprskati limunom, bit će još bolje!

Potrebno vam je:

  • 500 g kolutića lignji
  • 1 šalica brašna
  • 5 žlica krušnih mrvica
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 100 ml grčkog jogurta
  • 1 žličica kopra
  • Peršin
  • Prstohvat papra
  • Prstohvat mljevene crvene paprike
  • Maslinovo ulje

Postupak pripreme:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  2. Pomiješajte brašno, krušne mrvice, sol, papar, crvenu papriku i češnjak u prahu.
  3. U tanjur stavite nekoliko žlica maslinovog ulja.
  4. Kolutiće lignji umočite u ulje, pa u smjesu od brašna, mrvica i začina.
  5. Složite ih na papir za pečenje i ubacite u pećnicu.
  6. Pecite oko 20 minuta ili dok ne dobiju boju.
  7. Dok se lignje peku, nasjeckajte kopar i peršin pa ga ubacite u jogurt.
  8. Dodajte soli, papra i koju kap maslinovog ulja.
  9. Gotove lignje poslužite uz umak.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.