gastro postao
Hrskave, aromatične i još bolje pohane lignje na jedan sasvim nov način osvojit će svakog zaljubljenika u ovo jelo.
Kada jednom probate lignje na ovaj način, nećete se htjeti vratiti niti jednom drugom. Zaboravite prženje u litrama ulja jer ove se lignje peku u pećnici. Nakon što ih uronite u aromatičnu mješavinu začina i krušnih mrvica, ubacite ih u pećnicu, a zatim sve zajedno poslužite uz osvježavajuć umak od jogurta. Ne zaboravite poprskati limunom, bit će još bolje!
Potrebno vam je:
- 500 g kolutića lignji
- 1 šalica brašna
- 5 žlica krušnih mrvica
- 1 žličica soli
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 100 ml grčkog jogurta
- 1 žličica kopra
- Peršin
- Prstohvat papra
- Prstohvat mljevene crvene paprike
- Maslinovo ulje
Postupak pripreme:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- Pomiješajte brašno, krušne mrvice, sol, papar, crvenu papriku i češnjak u prahu.
- U tanjur stavite nekoliko žlica maslinovog ulja.
- Kolutiće lignji umočite u ulje, pa u smjesu od brašna, mrvica i začina.
- Složite ih na papir za pečenje i ubacite u pećnicu.
- Pecite oko 20 minuta ili dok ne dobiju boju.
- Dok se lignje peku, nasjeckajte kopar i peršin pa ga ubacite u jogurt.
- Dodajte soli, papra i koju kap maslinovog ulja.
- Gotove lignje poslužite uz umak.
Dobar tek!