gastro postao
Vegetarijanska verzija tjestenine s limunom, vrhnjem i votkom
Tagliatelle s limunom su jedna sasvim jednostavna i sasvim neobična pasta. Ovo je jelo koje će vas zasititi, a istovremeno i osvježiti. Tjestenina s limunom posebno je popularna u dijelovima Italije oko Napulja i Sorenta, poznatim po svojim nasadima limuna.
Fina ideja za brz ručak ili večeru! Definitivno ćete uživati i pojesti bez daha.
Potrebno vam je:
- 500 g tagliatella
- 2 žlica suncokretovog ulja
- 1 limun
- 2 šalice vrhnja za kuhanje
- 2 žlice vodke
- 3 žlice limunovog soka
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 mala žlica šećera
- 3 žlice parmezana
Priprema:
- Operite i osušite limun, ogulite tanku trakicu korice, ostatak naribajte i odložite. Odrežite bijele dijelove i podijelite limun na kriške.
- Kriške narežite na male komadiće i pomiješajte s vrhnjem i votkom. Dodajte trakicu limunove korice. Zavrijte i pustite da kuha 5 minuta. Dodajte limunov sok, ponovo zavrijte i kuhajte daljnjih 5 minuta. Začinite solju, paprom i šećerom. Izvadite limunovu koricu.
- Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi kojoj ste dodali žlicu ulja, prema uputi na omotu. Ocijedite i držite na toplom.
- Kuhanu tjesteninu pomiješajte s umakom od limuna i parmezanom. Stavite na pladanj i pospite ribanom koricom limuna.