Išleri s čokoladom

Ovi kolačići neizostavan su dio blagdanskog stola za Božić
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 260

Prhko tijesto

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 200 g maslac, slani
  • 100 g šećer, kristal
  • 30 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • limunova korica
  • 10 g vanilin šećer

Krema

  • 300 g tamna čokolada
  • 120 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Glazura

  • 300 g čokolada za kuhanje

Priprema

  1. Za tijesto umiješajte sve sastojke ručno, stavite u plastičnu vrećicu i ostavite u hladnjaku da se “odmori” 30- ak minuta.
  2. Razvaljajte tijesto na debljinu od dva-tri mm. Pomoću kalupa promjera dva centimetra ili služeći se čašicom za rakiju izrežite tijesto i posložite na lim obložen papirom za pečenje.
  3. U prethodno zagrijanu pećnicu stavite lim i pecite dok kolačići ne porumene. Za to vrijeme pripremite kremu tako da otopite čokoladu, zakuhate vrhnje, pomiješate i izmiješate.
  4. Kad su keksi pečeni, ohladite ih na sobnu temperaturu, nadjenite kremom i poklopite drugim keksom. Ostavite u hladnjaku 30-ak minuta da se stegnu.
  5. Ratopite čokoladu te uronite keksiće s jedne strane i ukrasite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr