gastro postao
Ovi kolačići neizostavan su dio blagdanskog stola za Božić
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 260
Prhko tijesto
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 200 g maslac, slani
- 100 g šećer, kristal
- 30 g kakao u prahu, nezašećereni
- 1 kom jaje kokošje
- sol
- limunova korica
- 10 g vanilin šećer
Krema
- 300 g tamna čokolada
- 120 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Glazura
- 300 g čokolada za kuhanje
Priprema
- Za tijesto umiješajte sve sastojke ručno, stavite u plastičnu vrećicu i ostavite u hladnjaku da se “odmori” 30- ak minuta.
- Razvaljajte tijesto na debljinu od dva-tri mm. Pomoću kalupa promjera dva centimetra ili služeći se čašicom za rakiju izrežite tijesto i posložite na lim obložen papirom za pečenje.
- U prethodno zagrijanu pećnicu stavite lim i pecite dok kolačići ne porumene. Za to vrijeme pripremite kremu tako da otopite čokoladu, zakuhate vrhnje, pomiješate i izmiješate.
- Kad su keksi pečeni, ohladite ih na sobnu temperaturu, nadjenite kremom i poklopite drugim keksom. Ostavite u hladnjaku 30-ak minuta da se stegnu.
- Ratopite čokoladu te uronite keksiće s jedne strane i ukrasite.
Izvor Skuhatćute