Istina ili ne: Do savršenog odreska uz pomoć tostera

Screenshot: Facebook/The George Pub & Grill
Vlasnik puba i kuhar Craig Harker oduševio se nakon što je isprobao ovaj viralni trik za pripremu odrezaka....
Vidi originalni članak

Craig Harker, 33-godišnji vlasnik The George Pub i Grilla i profesionalni kuhar, na internetu je vidio kako netko svoj odrezak priprema u tosteru te je iz znatiželje i sam odlučio isprobati isto. Začinio ga je kao i obično, upalio je toster i stavio odrezak u njega na nekoliko minuta.

GASTRO ZVIJEZDA 2018. Pohano meso: Imamo genijalne trikove kako ga učiniti još boljim

"Prvo sam se poigrao sa postavkama sa stane. Zatim sam stavio prvi odrezak, a on je izašao sirov. odlučio sam ga tostirati još nekoliko minuta, no pretjerao sam i on je bio pregoren. Zatim drugi, pa treći odrezak i konačno sam sa sljedećim uspio pogoditi savršen omjer. Bilo je pokušaja i pogrešaka, no jednom kada sam pogodio točnu temperaturu i vrijeme pečenja, rezultat je bio savršeni odrezak!", rekao je za Mirror

Zapanjen rezultatima, podijelio je svoje slike na Facebook stranici puba, a kupci nisu mogli vjerovati kako je to postigao. Međutim, ovu tehniku pečenja ne preporučuje onima koji nisu spremni riskirati nekoliko komada mesa i podijeliti ih sa svojim kućnim ljubimcima, ukoliko se scenarij s izgorenim mesom ponovi. 

meseko! Kako napraviti savršeno mekanu junetinu?

No, za one koji su spremni malo riskirati i poigrati se u kuhinji, svakako preporučuje ovaj način pečenja za savršeno meku teksturu iznutra, a hrskavu izvana. 

Posjeti Gastro.hr