Iz Dubaija u Rijeku - pa u Split! Porazgovarali smo s mladom gastro nadom Meerom Alnaqbi

Kuhati je počela kao djevojčica, iskušavajući recepte iz dječjeg časopisa, a onda je pokrenula svoj kulinarski blog, dobila mnoštvo pratitelja i osvojila pobjedu na prestižnom natjecanju
Vidi originalni članak

Festival Taste the Mediterranean powered by Tommy doveo je u subotu na splitske Prokurative vrevu, najljepše mirise kuhinje i mlade i talentirane asistente chefova i učenike koji su odmjerili snage u pripremi jela. Među njima je bila i Meera Alnaqbi, 26-godišnjakinja iz Dubaija, trenutno pripravnica u riječkom restoranu Nebo. Zanimalo nas je kako je Meera iz Dubaija došla do Rijeke:
"Radim u sklopu međunarodnog pripravništva Hotela Hilton i jako sam uzbuđena jer prvi put radim u restoranu s Michelinovom  zvjezdicom. Sada učim kako dizajnirati jela, kombinirati sastojke, miješati začine, raditi posebne umake i jako sam uzbuđena zbog toga. Svaki dan otkako sam tu došla donosi sasvim posebno iskustvo jer moram pripremati mnoga jela, od predjela do deserata", kaže Meera kojoj je ovo drugi tjedan u Hrvatskoj. 

Ljubav prema kuhanju je, kaže, otkrila još kao djevojčica zahvaljujući dječjem magazinu koji je objavljivao recepte po kojima je ona kuhala:

"Često sam griješila, jednom zamalo nisam zapalila kuhinju, ali sam to zavoljela raditi. Ipak, stavila sam svoj san na čekanje i završila srednju školu pa fakultet, studirala sam međunarodne odnose i političke znanosti. Nakon diplome radila sam na raznim područjima, ali nisam se u njima pronašla i zato sam pokrenula svoj kulinarski blog i uskoro sam imala jako puno pratitelja. Ljudi su zavoljeli neuobičajen način na koji kuham, moju svojevrsnu fuziju tradicionalnog i modernog". 

Meera je zatim sudjelovala u velikom natjecanju kuhara i pobijedila, a Hotel Hilton ju je odlučio podržati kao prvu ženu koja je pobijedila na tom prestižnom natjecanju. Otkriva da najviše voli pripremati doručke jer je to za nju osobno najvažniji obrok u danu i kaže da si s pripremama doručka stvarno da mašti na volju. Voli miješati mnogo različitih okusa, slatko i slano, sve s bogatim kombinacijama začina. 
A kad smo je pitali koje je najbolje jelo probala u Hrvatskoj, kaže: "Jučer sam jela svježu ribu s roštilja uz kupus. To je bilo fenomenalno. I probala sam vaše ćevape, super su". 

Otkriva da nema dugoročnih planova za budućnost već ide tamo kamo je vjetar nosi, ali svakako se vidi u gastronomiji: 
"Želim dokazati društvu da žene mogu raditi razne poslove i da mogu svoje hobije pretvoriti u profesiju. U Dubaiju već imamo nekoliko žena chefova koje vidim kao svoje mentorice i da, možda će i moja profesionalna budućnost ići u tom smjeru.
 

    Taste the Mediterranean Na natjecanju chefova sutrašnjice pobjedu je odnijela talentirana Gabriela Filca Taste the Mediterranean Vrhunski svjetski chefovi niche parfeme pretvaraju u ekskluzivna jestiva umjetnička djela

Posjeti Gastro.hr