Izvrsna čokoladna poslastica s rižom popravlja dan

Shutterstock
Nekoliko minuta kuhanja na pari dijeli vas od od od neodoljive slastice s rižom i čokoladom...
Vidi originalni članak

Ovaj desert s rižom možeš poslužiti topao, uz strugotine čokolade, ili ga podijeliti u posudice i rashladiti. Dobro će pristajati uz orašaste plodove poput pistacija i tostiranih lješnjaka, kao i uz žlicu lagano tučenog slatkog vrhnja. 

Po želji začini cimetom ili dodaj žlicu svog omiljenog ekstrakta. 

 

slatka klasika Recept naših baka za rižu na mlijeku

 

Sastojci:

  • 300 g kuhane riže
  • 70 g šećera
  • 1 jaje + 1 žumanjak
  • 350 ml mlijeka s visokim udjelom mliječne masti
  • 50 g čokolade (s minimalno 50 % kakaa)

Priprema:

  1. Izmiksaj jaja u pahuljastu smjesu.
  2. Pomiješaj u posudi kuhanu rižu, vrhnje, jaja i šećer pa kuhaj na pari 5 do 7 minuta. Konstantno miješaj i pazi da temperatura ne bude previsoka. Možeš provjeriti termometrom i maknuti s vatre kad se temperatura približi 70 stupnjeva. 
  3. Makni s vatre pa umiješaj čokoladu. Miješaj dok se u potpunosti ne rastopi.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr