Recepti 15. siječnja 2020.

Izvrsna čokoladna poslastica s rižom popravlja dan

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nekoliko minuta kuhanja na pari dijeli vas od od od neodoljive slastice s rižom i čokoladom...

Ovaj desert s rižom možeš poslužiti topao, uz strugotine čokolade, ili ga podijeliti u posudice i rashladiti. Dobro će pristajati uz orašaste plodove poput pistacija i tostiranih lješnjaka, kao i uz žlicu lagano tučenog slatkog vrhnja. 

Po želji začini cimetom ili dodaj žlicu svog omiljenog ekstrakta. 

 

Možda vas zanima... Recept naših baka za klasičnu rižu na mlijeku Recepti

 

Sastojci:

  • 300 g kuhane riže
  • 70 g šećera
  • 1 jaje + 1 žumanjak
  • 350 ml mlijeka s visokim udjelom mliječne masti
  • 50 g čokolade (s minimalno 50 % kakaa)

Priprema:

  1. Izmiksaj jaja u pahuljastu smjesu.
  2. Pomiješaj u posudi kuhanu rižu, vrhnje, jaja i šećer pa kuhaj na pari 5 do 7 minuta. Konstantno miješaj i pazi da temperatura ne bude previsoka. Možeš provjeriti termometrom i maknuti s vatre kad se temperatura približi 70 stupnjeva. 
  3. Makni s vatre pa umiješaj čokoladu. Miješaj dok se u potpunosti ne rastopi.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.