gastro postao
Nekoliko minuta kuhanja na pari dijeli vas od od od neodoljive slastice s rižom i čokoladom...
Ovaj desert s rižom možeš poslužiti topao, uz strugotine čokolade, ili ga podijeliti u posudice i rashladiti. Dobro će pristajati uz orašaste plodove poput pistacija i tostiranih lješnjaka, kao i uz žlicu lagano tučenog slatkog vrhnja.
Po želji začini cimetom ili dodaj žlicu svog omiljenog ekstrakta.
Sastojci:
- 300 g kuhane riže
- 70 g šećera
- 1 jaje + 1 žumanjak
- 350 ml mlijeka s visokim udjelom mliječne masti
- 50 g čokolade (s minimalno 50 % kakaa)
Priprema:
- Izmiksaj jaja u pahuljastu smjesu.
- Pomiješaj u posudi kuhanu rižu, vrhnje, jaja i šećer pa kuhaj na pari 5 do 7 minuta. Konstantno miješaj i pazi da temperatura ne bude previsoka. Možeš provjeriti termometrom i maknuti s vatre kad se temperatura približi 70 stupnjeva.
- Makni s vatre pa umiješaj čokoladu. Miješaj dok se u potpunosti ne rastopi.
Dobar tek!