Jagode, čokolada i bazga u lisnatoj košari

Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 300 g jagoda
  • 50 g čokolade za kuhanje
  • 1 kom cvijet bazge

Priprema

  1. Lisnato izrezati pravokutno, po prilici 10×5 cm. Unutar svakog komada tijesta, nekih pola centimetra od ruba, lagano zarezati nožem i paziti da se ne probije na drugu stranu.
  2. Jagode narezati na ploške a čokoladu usitniti te slagati na tijesto. Tu se po želji može dodati šećera.
  3. Bazgu oprati i jedan dio cvijeta posuti po tijestu te sve staviti u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, nekih 15-20 minuta dok lijepo ne porumeni.
  4. Izvaditi iz pećnice, dodatno staviti cvijeta bazge i ukrasiti čokaldom te pustit da tijesto malo otpusti, nekih 10ak minuta.
  5. Odlično je dok je toplo a skoro pa i bolje kad je hladno! :)
Posjeti Gastro.hr