gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 500 g lisnatog tijesta
- 300 g jagoda
- 50 g čokolade za kuhanje
- 1 kom cvijet bazge
Priprema
- Lisnato izrezati pravokutno, po prilici 10×5 cm. Unutar svakog komada tijesta, nekih pola centimetra od ruba, lagano zarezati nožem i paziti da se ne probije na drugu stranu.
- Jagode narezati na ploške a čokoladu usitniti te slagati na tijesto. Tu se po želji može dodati šećera.
- Bazgu oprati i jedan dio cvijeta posuti po tijestu te sve staviti u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, nekih 15-20 minuta dok lijepo ne porumeni.
- Izvaditi iz pećnice, dodatno staviti cvijeta bazge i ukrasiti čokaldom te pustit da tijesto malo otpusti, nekih 10ak minuta.
- Odlično je dok je toplo a skoro pa i bolje kad je hladno! :)