Jagode i čokolada

Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

baza

  • 4 žlica zobenih pahuljica
  • 1 žlica džema od jagoda
  • 1.50 žlica badema
  • 1 žlica lanenih sjemenki
  • 4 žlica vode

kakao krema

  • 8 žlica oraha
  • 2 žlica grožđica
  • 1.50 žlica kakaa
  • 1.50 žlica mljevenog šećera
  • 1 žlica ulja
  • 5 žlica vode

krema od jagoda

  • 200 ml sojinog mlijeka
  • 200 g jagoda
  • 80 g šećera
  • 1 žlica brašna

kokos krema

  • 100 ml sojinog mlijeka
  • 15 g šečera
  • 50 g kokosa
  • 25 g margarina

za ukras

  • 40 g naribane čokolade za kuhanje
  • 150 g jagoda

Priprema

  1. Baza: u vodu na laganoj vatri kuhati sjemenke lana dok ne postanu sluzave i ljepljive (otprilike 10ak minuta). U sjeckalicu (blenderu) obrađivati bademe, zob, džem, lan dok se ne dobije kompaktna masa. Masu staviti na dno kalupa.
  2. Krema od kakaa: sastojke obraditi u sjeckalici dok ne dobijemo glatku kremu (nalik nuteli). Premazati bazu.
  3. Krema od jagoda: kuhati mlijeko, šećer i brašno dok ne krene zgušnjavati, dodati jagode i kuhati još par minuta (konstantno mješajući). Premazati na kremu od kakao i ostaviti u frižideru da se stisne prije nanosa kokos kreme.
  4. Kokos krema: kratko kuhati mlijeko, šećer i kokos dok ne zgusne. U hladno smiksati margarin.
  5. Ukrasiti tortu nasjeckanim jagodama, naribanom čokoladom i kokosom.
Posjeti Gastro.hr