Jagodine princeze

Tako lagane, a tako jagodaste...
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Princes krafne

  • 250 ml vode
  • 125 g margarina
  • 1 žlica šećera
  • soli
  • 150 g brašna
  • 4 kom jaja

Krema od vanilije

  • 500 ml mlijeka
  • 1 kom puding od vanilije
  • 1 žlica gustina
  • 2 žlica šećera
  • 100 g margarina

Umak od jagoda

  • 500 g jagoda
  • 8 žlica šećera
  • po potrebi vode
  • 1 žlica ruma

Ukrašavanje

  • 500 g jagoda
  • šećer u prahu

Priprema

  1. Staviti na vatru vodu, margarin, šećer i sol te pustiti da provrije. Kada provrije, maknuti sa vatre te umješati brašno. Prilikom mješanja treba paziti da se ne stvore grudice. Smjesu vratiti na vatru te kuhati dok se ne stvori jednolična smjesa uz konstantno kuhanje.
  2. Kad se smjesa ohladi, u nju dodati jedno po jedno jaje konstantno miksajući. Ukoliko su jaja manja, može ih se više staviti. Smjesu staviti u špricu za ukrašavanje te na plehu obloženu papirom za pečenje istisnuti princezice.
  3. Princezice peći na cca 200 stupnjeva oko pola sata u prethodno zagrijanoj pećnici. Najbolje je gledati te procjeniti kad su gotove. Vrata pećnice se ne smiju nikako otvarati kako se princezice ne bi spustile te ostale sirove! Kad su gotove, lagano otvoriti vrata pećnice te pustiti princezice da se ohlade.
  4. Jagode izraditi štapnim mikserom sa malo vode (cca 1 dl), šećerom i rumom. Staviti na vatru te kuhati dok se smjesa ne zgusne. Prilikom kuhanja miješati umak. Kad se umak skuha, staviti ga sa strane da se ohladi.
  5. Prašak za puding pomiješati s gustinom te u smjesu dodati mlijeko kako bi se dobila jednolična smjesa. U ostatak mlijeka dodati šećer te staviti na vatru. Kad mlijeko provrije, maknuti ga sa vatre te u njega brzo umutiti smjesu gustina i praška za puding. Staviti kremu da se ohladi.
  6. Kad se krema ohladila, u nju umutiti margarin te pola prethodno napravljenog umaka od jagoda, drugu polovicu sačuvati za posluživanje. Kremu staviti u špricu za ukrašavanje.
  7. Ohlađene princezice prerezati te dno malo napuniti kremom, a na kremu staviti jagodu. Istisnuti kremu oko jagode te zaklopiti princezicu.
  8. Gotove princezice posuti sa šećerom u prahu te poslužiti uz umak od jagoda.

Tako lagane, a tako jagodaste...

Posjeti Gastro.hr