Jaja koja liječe mamurnost

Guliver/Shutterstock
Svako je barem u jednom periodu svojega života živio na jajima. Pečena, kuhana, na oko - zasigurno si prošla sve njihove verzije.
Vidi originalni članak

Jaja su jedna od najpopularnijih namirnica za doručak, a kao rezultat toga znamo mnoštvo verzija recepata s njima. Ovaj ovdje bit će odličan nakon naporne i duge noći zabave - plesanja, druženja, a i koje ispijene kapljice.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 1 nasjeckani zeleni čili 
  • 1 crveni luk
  • 2 srednja krumpira - oguljena i narezana na kockice
  • 1/2 žličice sjemenki kumina 
  • 1/4 žličice papra
  • sol 
  • nasjeckan korijander ili peršin za ukras
  • po želji dodaj i slaninu

 

comfort food Hrskave lađice od kruha s jajima i sirom

 

Priprema:

  1. U tavi na srednje jakoj vatri zagrij ulje i nasjeckani luk i prži ga 10-12 minuta. On će početi mijenjati boju i omekšat će.
  2. Dodaj krumpir i prži ga 5 minuta. Dodaj 1 žlicu vode i poklopi poklopcem kako bi para skuhala krumpir. Ukloni poklopac, provjerite je li kuhan i dodaj još vode.
  3. Kad je krumpir gotov, dodaj kumin, papar, zeleni čili, crveni čili prah i prži još 2 minute dok aromatičnost kumina ne nestane.
  4. Sada u sredinu smjese krumpira razbij jaje. Peci jaja na laganoj vatri 2-3 minute. Ukrasi peršinom i preko jaja pospi još malo papra. Dobar tek!
Posjeti Gastro.hr