gastro postao
Svako je barem u jednom periodu svojega života živio na jajima. Pečena, kuhana, na oko - zasigurno si prošla sve njihove verzije.
Jaja su jedna od najpopularnijih namirnica za doručak, a kao rezultat toga znamo mnoštvo verzija recepata s njima. Ovaj ovdje bit će odličan nakon naporne i duge noći zabave - plesanja, druženja, a i koje ispijene kapljice.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 žlice biljnog ulja
- 1 nasjeckani zeleni čili
- 1 crveni luk
- 2 srednja krumpira - oguljena i narezana na kockice
- 1/2 žličice sjemenki kumina
- 1/4 žličice papra
- sol
- nasjeckan korijander ili peršin za ukras
- po želji dodaj i slaninu
Priprema:
- U tavi na srednje jakoj vatri zagrij ulje i nasjeckani luk i prži ga 10-12 minuta. On će početi mijenjati boju i omekšat će.
- Dodaj krumpir i prži ga 5 minuta. Dodaj 1 žlicu vode i poklopi poklopcem kako bi para skuhala krumpir. Ukloni poklopac, provjerite je li kuhan i dodaj još vode.
- Kad je krumpir gotov, dodaj kumin, papar, zeleni čili, crveni čili prah i prži još 2 minute dok aromatičnost kumina ne nestane.
- Sada u sredinu smjese krumpira razbij jaje. Peci jaja na laganoj vatri 2-3 minute. Ukrasi peršinom i preko jaja pospi još malo papra. Dobar tek!