Recepti 06. kolovoza 2020.

Hrskave lađice od kruha, jaja i sira

Guliver/Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj bogati doručak će te i zasititi i oraspoložiti...

Savršeno hrskavi rubovi, punjenje od sira, paprika i špinat... Gladni smo već pri samom nabrajanju sastojaka. 

Baguette je u ovom slučaju kao čisto platno za slikara. Prepusti se mašti na volju i iskoristi namirnice koje imaš u hladnjaku ili smočnici. Dobar tek!

 | Author: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

Sastojci:

  • 1 baguette 
  • 4 velika jaja
  • 1 žlica mlijeka
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice crnog papra
  • 120 grama naribanog sira 
  • 20 grama nasjeckanog svježeg špinata 
  • 40 grama nasjeckane crvene paprike
  • 40 grama nasjeckanog crvenog luka 

 

Možda vas zanima... Ekstra hrskav pohani kruh preliven medom Recepti

 

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Na lim za pečenje stavi papir za pečenje.
  3. Baguette izdubi uz pomoć noža, ali pazi da ga ne razrežeš do kraja. 
  4. U zdjeli umuti jaja s mlijekom, solju i paprom. Dodaj sir, špinat, papar i luk. Sve zajedno promiješaj.
  5. Izli smjesu u pripremljeni baguette.
  6. Peci 12 do 15 minuta, sve dok se jaja ne ispeku. 
  7. Ostavi pet minuta da se hladi u limu za pečenje, a zatim punjeni baguette prebaci na dasku za rezanje i pričekaj još nekoliko minuta prije rezanja. 

Dobro jutro i dobar tek!

 

Možda vas zanima... Pahuljasti vafli s kakaom za doručak ili brunch Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.