gastro postao
Ovaj bogati doručak će te i zasititi i oraspoložiti...
Savršeno hrskavi rubovi, punjenje od sira, paprika i špinat... Gladni smo već pri samom nabrajanju sastojaka.
Baguette je u ovom slučaju kao čisto platno za slikara. Prepusti se mašti na volju i iskoristi namirnice koje imaš u hladnjaku ili smočnici. Dobar tek!
Sastojci:
- 1 baguette
- 4 velika jaja
- 1 žlica mlijeka
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice crnog papra
- 120 grama naribanog sira
- 20 grama nasjeckanog svježeg špinata
- 40 grama nasjeckane crvene paprike
- 40 grama nasjeckanog crvenog luka
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- Na lim za pečenje stavi papir za pečenje.
- Baguette izdubi uz pomoć noža, ali pazi da ga ne razrežeš do kraja.
- U zdjeli umuti jaja s mlijekom, solju i paprom. Dodaj sir, špinat, papar i luk. Sve zajedno promiješaj.
- Izli smjesu u pripremljeni baguette.
- Peci 12 do 15 minuta, sve dok se jaja ne ispeku.
- Ostavi pet minuta da se hladi u limu za pečenje, a zatim punjeni baguette prebaci na dasku za rezanje i pričekaj još nekoliko minuta prije rezanja.
Dobro jutro i dobar tek!