Jaja punjena majonezom i hrenom - za uskršnji stol

Josip Regović/PIXSELL
Ovog Uskrsa pripremite punjena jaja koja će svojom bojom i okusima oduševite sve ukućane. Recept potpisuje Gastrolovac Darko Debić.
Vidi originalni članak

Sastojci za 4 porcije:

  • 6 jaja
  • 60 g MEGGLE maslaca
  • 2 žlice majoneze
  • 1 - 2 žlice hrena
  • pola žlice soka od limuna
  • sol
  • papar
  • mikro zelenje ili listovi salata
  • staklenka ukiseljene cikle, samo tekućina

Priprema:

  1. Jaja kuhajte u posoljenoj vodi osam minuta, ohladite i ogulite. Stavite u staklenku s tekućinom od cikle, držite barem dva sata u staklenci.
  2. Izvadite jaja iz tekućine, prerežite na pola. Izvadite žumanjak i protisnite kroz cjedilo. Dodajte na sobnoj temperaturi omekšali maslac, hren, majonezu, sok limuna, sol i papar. Sve zajedno pjenjačom umutite u kremastu smjesu
  3. Smjesu stavite na 10 minuta u hladnjak, potom u vrećicu za ukrašavanje, napunite polovice jaja. Malo smjese ostavite za serviranje. Ukrasite mikro zelenjem ili salatom.

Poslužite uz kuhanu šunku.

 

Sretan Uskrs!

Za još inspiracije, recepata te savjeta pomoću kojih će priprema uskrsnih jela kod kuće biti zabavna, a jela imati okus fin kao iz restorana posjeti gourmeggle.hr stranicu. Postani Chef svoje kuhinje!

Posjeti Gastro.hr