Jamiejev brzinski ručak iz jedne posude

Axel Heimken/DPA/PIXSELL Jamie Oliver
Pomiješajte, začinite i ubacite u pećnicu...
Vidi originalni članak

Privukle su nas boje pečenih šparoga i cherry rajčica, a onda smo primijetili i komad sočnih pilećih prsa u sredini. Ovo je Jamiejeva kombinacija iz snova, idealna za pripremu tijekom radnog tjedna.

Samo trebate pomiješati sve sastojke, dobro začiniti i ubaciti u pećnicu. Za otprilike pola sata kuća će vam mirisati po proljeću, a vjerujemo da vam baš to i treba.

 

iz nove kuharice Jamiejev recept za brzu tjesteninu s tunom

 

 

Sastojci:

  • Polovica pilećih prsa
  • 8 šparoga
  • 6 cherry rajčica
  • 2 grančice ružmarina
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat crnog papra
  • Maslinovo ulje
  • Bijelo vino
  • Balzamični ocat

 

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 
  2. Položite prsa s kožom z posudu za pečenje. Dodajte očišćene šparoge, prepolovljene rajčice i grančicu ružmarina. Pomiješajte, posolite popaprite i prelijte s maslo maslinovog ulja.
  3. Prebacite u posudu za pečenje, piletinu položite tako da koža bude okrenuta prema gore, dodajte malo bijelog vina i ubacite u pećnicu na 25 – 35 minuta.

 

 

a za prilog... Krumpir s limunom iz Jamiejeve pećnice

 

 

Prelijte s malo balzamičnog octa i poslužite odmah!

 

 

Posjeti Gastro.hr