Recepti 3988 prikaza 28. prosinca 2018.

Krumpir s limunom iz Jamiejeve pećnice

Jamie Oliver
Ovo je prilog koji baš morate poslužiti za nadolazeće blagdane!

Jamie Oliver ima nekoliko izvrsnih recepata za pripremu krumpira, a ovaj nam je zasigurno među pet najboljih. Riječ je o jednostavnoj kombinaciji  s limunom, origanom i sjemenkama korijandera, a izvrsno pristaje uz piletinu i pečenu ribu. 

 

Možda vas zanima... Božić dolazi: Jamiejeva brza torta od čokolade i klementina Recepti

 

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 2 limuna
  • 1 žlica sjemenki korijandera
  • 1 žlica origana
  • Maslinovo ulje

 

 | Author: Jamie Oliver Jamie Oliver

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Ogulite i prepolovite krumpire, narežite limun na kriške i u mužaru zgnječite sjemenke korijandera.
  3. Kuhajte krumpire u kipućoj slanoj vodi 10 – 12 minuta, sve dok izvana ne budu mekani. Dobro ocijedite.
  4. U zagrijanu pećnicu nakratko stavite lim premazan s nekoliko žlica ulja. Kad se zagrije, ubacite krumpir, limun, origano i sjemenke. Posolite, popaprite i promiješajte.
  5. Pecite 45 – 60 minuta, povremeno okrenite i pričekajte da poprime zlatnu boju.

 

Možda vas zanima... Jamiejev krumpir - ljepljiv, hrskav i aromatičan Recepti

 

Uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.