gastro postao
Ovo je prilog koji baš morate poslužiti za nadolazeće blagdane!
Jamie Oliver ima nekoliko izvrsnih recepata za pripremu krumpira, a ovaj nam je zasigurno među pet najboljih. Riječ je o jednostavnoj kombinaciji s limunom, origanom i sjemenkama korijandera, a izvrsno pristaje uz piletinu i pečenu ribu.
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 2 limuna
- 1 žlica sjemenki korijandera
- 1 žlica origana
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- Oguli i prepolovi krumpire, nareži limun na kriške i u mužaru zgnječi sjemenke korijandera.
- Kuhaj krumpire u kipućoj slanoj vodi 10 – 12 minuta, sve dok izvana ne budu mekani. Dobro ocijedi.
- U zagrijanu pećnicu nakratko stavi lim premazan s nekoliko žlica ulja. Kad se zagrije, ubaci krumpir, limun, origano i sjemenke. Posoli, popapri i promiješaj.
- Peci 45 – 60 minuta, povremeno okreni i pričekaj da poprimi zlatnu boju.
Uživaj!