Recepti 27. studenoga 2020.

Slasne lazanje sa špinatom i ricottom po receptu Jamie Olivera

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Lazanje sa špinatom i ricottom, kremaste su i savršeno sočne. Mogu ih jesti i vegetarijanci. Odličan su odabir za brzinski ručak ili večeru, a jednom kad ih isprobaš sigurni smo da će se često naći na tvom jelovniku!

Lazanje su tradicionalno talijansko jelo koje svi naprosto obožavaju! Mogu se pripremiti na nekoliko načina, pa tako i s povrćem. Jamie Oliver ima recept upravo za takve lazanje – kremaste i sočne s nadjevom od špinata i ricotte. Jednostavne su za pripremu, a okus je fantastičan!

Možda vas zanima... Slasne lazanje sa sirom i šunkom za super brzi ručak Špajza

Sastojci:

  • 70 g  maslaca
  • 50 g brašna
  • 800 ml mlijeka
  • 1 svježi lovorov list
  • 800 g špinata
  • 200 g sira ricotta
  • 1 cijeli muškatni oraščić, za ribanje
  • 300 g svježih kora za lazanje
  • 100 g parmezana

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.
  2. 50 g maslaca otopi u tavi i umuti brašno. Kuhaj 1 do 2 minute, a zatim umuti mlijeko dok smjesa ne postane glatka. Začini morskom soli i svježe mljevenim crnim paprom, dodaj lovorov list i dinstaj 5 minuta. Isključi vatru.
  3. Ukloni peteljke sa špinata, a zatim špinat prodinstaj s preostalih 20 g maslaca u pokrivenoj tavi. Kad uvene, ocijedi ga, a zatim, kad se ohladi dovoljno, istisni tekućinu.
  4. Nasjeckaj špinat i pomiješaj ga s ricottom, bijelim umakom i muškatnim oraščićem.
  5. U posudu za pečenje posloži kore za lazanje, bijeli umak, smjesu špinata i posipaj parmezan. Završi slojem tjestenine prelivene bijelim umakom i još parmezana.
  6. Peci 30 minuta, ili dok ne porumeni.

Dobar tek!

Mini lazanje Možda vas zanima... Mini lazanje: Mala jela za velike užitke Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.