gastro postao
Ako ste se zaželjeli lazanja, a nemate vremena za pripremu originalnog recepta, svakako isprobajte ovu jednostavnu verziju sa šunkom.
Slojevi tijesta, mljevenog mesa i bešamela već stoljećima iznova oduševljavaju, ali ipak moramo priznati da uživanju prethodi poduže vrijeme pripreme. Kako bi lazanje mogli jesti kad god poželite, osmislili smo brzinski recept u kojem mljeveno meso mijenja Farmer šunka.
Uz sir i aromatični bešamel, ovo će postati jedno od vaših omiljenih jednostavnih jela.
Sastojci:
- 350-400 g listova za lazanje
- 400 g domaće Gavrilović šunke
- 300 g gaude
- 200 g parmezana
Za bešamel:
- 700 ml mlijeka
- 5 žlica brašna
- Vegeta
- sol
- papar
- muškatni oraščić
Priprema:
- Za bešamel u hladnom mlijeku razmutite brašno, dodajte sol, Vegetu, papar i muškatnog oraščića. Stavite na nisku temperaturu miješajte pjenjačom. Kad zakuha, umiješajte onih 150 g parmezana.
- Nauljite vatrostalnu ili keramičku posudu, stavite red listova lazanja, pa bešamel, šunku i ribani sir. Redajte dok ne potrošite sastojke.
- Gornju koru premažite bešamelom i posipajte s još malo sira i s onih 50 g parmezana.
- Pecite oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.
Dobar tek!