Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 1787 prikaza 01. listopada 2018.

Slasne lazanje sa sirom i šunkom za super brzi ručak

Screenshot
Ako ste se zaželjeli lazanja, a nemate vremena za pripremu originalnog recepta, svakako isprobajte ovu jednostavnu verziju sa šunkom.

Slojevi tijesta, mljevenog mesa i bešamela već stoljećima iznova oduševljavaju, ali ipak moramo priznati da uživanju prethodi poduže vrijeme pripreme. Kako bi lazanje mogli jesti kad god poželite,  osmislili smo brzinski recept u kojem mljeveno meso mijenja Farmer šunka. 

Uz sir i aromatični bešamel, ovo će postati jedno od vaših omiljenih jednostavnih jela.

 

 

Sastojci:

  • 350-400 g listova za lazanje
  • 400 g domaće Gavrilović šunke
  • 300 g gaude
  • 200 g parmezana

Za bešamel:

  • 700 ml mlijeka
  • 5 žlica brašna
  • Vegeta
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić

Priprema:

  1. Za bešamel u hladnom mlijeku razmutite brašno, dodajte sol, Vegetu, papar i muškatnog oraščića. Stavite na nisku temperaturu miješajte pjenjačom. Kad zakuha, umiješajte onih 150 g parmezana.
  2. Nauljite vatrostalnu ili keramičku posudu, stavite red listova lazanja, pa bešamel, šunku i ribani sir. Redajte dok ne potrošite sastojke.
  3. Gornju koru premažite bešamelom i posipajte s još malo sira i s onih 50 g parmezana.
  4. Pecite oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.