Ubacite omiljeno povrće, sir, jaje i šunku u namašćene kalupe za muffine. Pecite desetak minuta i dobit ćete ljupke omlete koji su zgodni i za ponijeti za posao. Slično možete napraviti i obroke za ručak ili večeru jer čak i najdraža jela poput omleta, složenaca, frittata, lazanja, mesnih štruca ili kolača, možete ispeći u mini oblicima.
Ostane li kuhanog mesa od prethodnog dana, lako ga zamaskirate u muffine s dodatkom gljiva, špinata i mozzarelle. Iskoristite i ostatke tjestenine. U minikalupima napravite "gnijezdo" od špageta te stavite po jednu mesnu okruglicu i pospite parmezanom.
Minizalogaje možete pripremiti i nekoliko dana ranije pa zamrznuti. Prije posluživanja ih je dovoljno zagrijati u pećnici.
Čašom ili okruglim kalupom oblikujte krugove od tijesta i slažite sezonsko povrće, ribani sir, višak pečenog ili kuhanog mesa te pecite desetak minuta u pećnici na 180 stupnjeva. Kako biste dobili dražesne lazanje, u kalupe slažite listove tjestenine odrezane na komadiće odgovarajuće veličine, a između njih stavite umak od rajčice, sir, povrće ili mljeveno meso.