gastro postao
Mini tartovi za maksi užitak - zasučite rukave i uživajte u laganom obroku od lisnatog tijesta i prijatelja.
Oduševio nas je recept za male tartove za koje ćete trebati gotovo lisnato tijesto i nekoliko sastojaka za pravi mediteranski štih u kuhinji.
Potrebno vam je:
- 300g lisnatog tijesta
- 250g mini rajčica
- luk
- češanj češnjaka
- 2 slana inćuna u ulju
- ružmarin, bosiljak, origano, sol, papar
- maslinovo ulje
- kiselo vrhnje
- žumanjak
- 150g feta sira
- peršin
Priprema:
- Pirjajte sjeckani luk na malo ulja dok ne omekša. Dodajte sjeckani češnjak s listićima ružmarina i bosiljka
- Posolite, popaprite, dodajte origano i zalijte s malo vode
- Kad zavrije poklopite i pirjajte dok tekućina ne ispari i luk ne omekša
- Ostavite neka se ohladi
- Rajčice izrežite na pola. Razvaljajte tijesto i izrežite na kocke.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
- Prebacite tijesto na ohlađeni lim
- Premažite ga usitnjenim inćunima i rasporedite pirjani luk
- U posudi izmiješajte vrhnje i žumanjak te dodajte fetu. Izlijte smjesu po nadjevu. Posložite rajčice i pospite sjeckanim peršinom. Pecite oko 20 minuta.