Recepti 2498 prikaza 30. kolovoza 2018.

Mini tartovi s rajčicom za brzi ručak

Mini tartovi
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mini tartovi za maksi užitak - zasučite rukave i uživajte u laganom obroku od lisnatog tijesta i prijatelja.

Oduševio nas je recept za male tartove za koje ćete trebati gotovo lisnato tijesto i nekoliko sastojaka za pravi mediteranski štih u kuhinji. 

 

Možda vas zanima... Slasne punjene i pečene rajčice za brzi ručak Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 300g lisnatog tijesta
  • 250g mini rajčica
  • luk
  • češanj češnjaka
  • 2 slana inćuna u ulju
  • ružmarin, bosiljak, origano, sol, papar
  • maslinovo ulje
  • kiselo vrhnje
  • žumanjak
  • 150g feta sira
  • peršin

 

Možda vas zanima... Tart od rajčice, feta sira i inćuna po receptu Jamieja Olivera Recepti

 

Priprema:

  1. Pirjajte sjeckani luk na malo ulja dok ne omekša. Dodajte sjeckani češnjak s listićima ružmarina i bosiljka
  2. Posolite, popaprite, dodajte origano i zalijte s malo vode
  3. Kad zavrije poklopite i pirjajte dok tekućina ne ispari i luk ne omekša
  4. Ostavite neka se ohladi
  5. Rajčice izrežite na pola. Razvaljajte tijesto i izrežite na kocke.
  6. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
  7. Prebacite tijesto na ohlađeni lim
  8. Premažite ga usitnjenim inćunima i rasporedite pirjani luk
  9. U posudi izmiješajte vrhnje i žumanjak te dodajte fetu. Izlijte smjesu po nadjevu. Posložite rajčice i pospite sjeckanim peršinom. Pecite oko 20 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.