Recepti 10. veljače 2017.

Tart od rajčice, feta sira i inćuna po receptu Jamieja Olivera

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Izvrsnost jela koja servira Jamie Oliver nije nas iznevjerila ni ovog puta. Fini slani tart sve je što nam treba na kraju tjedna!

Da je Jamie Oliver majstor svog zanata utvrdili smo već davnih dana. Ipak, svakog nas puta uspije iznenaditi sjajnim, jednostavnim receptima koji oduzimaju dah. Jedan od njih je i svakako onaj za tart od rajčica, feta sira i inćuna. Spoj namirnica koje volimo, pomalo ljetni okusi usred zime i topla pećnica ono je što će vas kod ovog jela garantirano osvojiti.

Potrebno vam je:

  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 konzerva pelata + 1 žlica pirea od rajčice po želji
  • 6 grančica timijana ili 1 žličica suhog
  • 100 g feta sira
  • 75 g maslina
  • 12 mariniranih inćuna
  • 330 g brašna
  • 170 g maslaca
  • 100 ml hladne vode
  • Prstohvat šećera

Priprema:

  1. Za pripremu tijesta pomiješajte brašno, usitnjeni maslac i hladnu vodu pa umijesite kuglu.
  2. Omotajte tijesto folijom pa spremite u hladnjak na sat vremena.
  3. Kada se stislo, izvadite ga i razvaljajte.
  4. Tijestom obložite kalup za pečenje i upalite pećnicu na 180 stupnjeva.
  5. Tijesto najprije ispecite na slijepo, izbušite rupe vilicom ili po površini rasporedite suhi grah, keramičke kuglice ili slično.
  6. Pecite oko 15 minuta.
  7. Za to vrijeme pripremite nadjev.
  8. Na zagrijanom maslinovom ulju kratko pirjajte tanko narezane ploške luka.
  9. Pirjajte oko 3 minute, pa dodajte sjeckani češnjak i pustite da se pirja još minutu.
  10. Dodajte pelate, timijan i pustite da se kuha 20 minuta.
  11. Ohladite.
  12. Kada je tijesto gotovo, po površini rasporedite umak od rajčice, pospite feta sirom i maslinama, a po vrhu dodajte inćune.
  13. Poprskajte s malo maslinovog ulja pa pecite oko pola sata dok se vrh tarta lagano ne karamelizira.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.