gastro postao
Pečene rajčice oduševit će vas bogatim aromama i okusima
Omiljene rajčice poprimit će intenzivnije arome kada ih ubacite u pećnicu, a napunite li ih finom, aromatičnom smjesom, u kratkom roku uživat ćete u sjajnom ručku bez previše muke. Kombinaciji svakako dodajte i topljivog sira po želji kako bi čitava stvar bila još slasnija.
Punjene rajčice mogu biti prilog mesnim i ribljim jelima ili pak glavno vegetarijansko jelo uz koje će se sjajno složiti zdjela sezonske salate.
Potrebno vam je:
- 400 g rajčica
- 100 g luka
- 2 jaja
- 4 žlice brašna
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica mlijeka
- svježe mljeveni papar
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica peršina
- Pelati
- Timijan, bosiljak
Postupak pripreme:
- Odrezati nožem gornju trećinu rajčice, žlicom izdubite unutarnji dio.
- Zagrijte 1/3 maslaca, na njemu ispirjajte sitno luk da postane staklast, dodajte sitno sjeckani češnjak, još kratko pirjajte, pa dodajte sjeckani peršin.
- Jaja istucite, dodajte brašno, žlicu mlijeka, žlicu svježih začina i papar. Pomiješajte s lukom, češnjakom i peršinom.
- Rajčice napunite dobivenom smjesom, poklopite odrezanim dijelom i stavite u posudu. Koristite li sir, sada je pravo vrijeme da ga upotrijebite.
- Na dno posude dodajte malo pelata, količinu odredite s obzirom na veličinu posude za pečenje.
- Pecite 35-40 min na 150 stupnjeva.
Dobar tek!