gastro postao
Ako ste obožavatelji tjestenine u umaku od rajčica, ovaj će vas jednostavan recept oduševiti.
Umjesto svježih rajčica, umak se priprema od sušenih, okusu pridonose i tostirani slani bademi, a krivac za hrskavost su krušne mrvice.
Priprema trajte dvadesetak minuta, a količina je dovoljna za četiri serviranja.
Sastojci:
- 100 g sušenih rajčica u maslinovom ulju
- 50 g tostiranih i posoljenih badema
- 1 režanj češnjaka
- 120 ml maslinovog ulja
- 50 g krušnih mrvica
- 350 g špageta
- Sol i papar
Priprema:
- Izblendajte rajčice s tostiranim bademima i nasjeckanim češnjakom. Dodajte 50 ml ulja i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Posolite i popaprite.
- U tavici tostirajte krušne mrvice s dvije žlice maslinovog ulja. Maknite s vatre kad postanu zlatne, posolite i popaprite.
- Skuhajte tjesteninu, procijedite je i sačuvajte pola šalice vode.
- Pomiješajte tjesteninu sa smjesom badema i rajčica, dodajte još dvije žlice maslinovog ulja i vodu od kuhanja.
- Pospite krušnim mrvicama i poslužite odmah!
Želimo vam dobar tek.