U zadnje vrijeme pokušavam svoje obroke učiniti što jednostavnijima, kako bih imala vremena i za ostale lijepe stvari. Za pripremu ovog laganog i zasitnog ručka trebat će vam manje od 15 minuta, a pružit će vašem tijelu čitav niz nutrijenata.
Špinat će vas opskrbiti željezom i ostalim mineralima, vlaknima i antioksidansima, dok je avokado odličan izvor zdravih masnoća, kao i određenih vitamina i minerala.
Osim brzom i jednostavnom pripremom, ovo jelo će vas oduševiti i svojim bogatstvom okusa. Pravi (skoro pa) ranoproljetni comfort food.
Još Luninih sasvim drugačijih, zdravijih recepata potražite na blogu Lješnjak i Češnjak, Facebook stranici i Instagram profilu.
Sastojci (za 2 osobe):
- 1 avokado
- 4 šake listova mladog špinata
- 2 režnja češnjaka
- ¼ male glavice luka
- ½ manjeg korijena peršina
- 1-2 prstohvata himalajske soli
- prstohvat crnog papra
- 2 jušne žlice suhog delikatesnog kvasca
- 250 mL vode
- 160-200 g suhe kukuruzne ili pirove tjestenine (ako vas zanima zašto ne koristim pšeničnu, možete pročitati ovdje)
Postupak:
- Stavite tjesteninu kuhati.
- Narežite špinat, češnjak, luk i peršin te ih prelijte s 250 ml vrele vode i ostavite sve skupa da odstoji 5 minuta.
- Narežite avokado i stavite ga u blender skupa s povrćem i vodom.
- Dodajte sol, papar i suhi kvasac te sve skupa dobro izblendajte kako biste dobili umak glatke teksture.
- Prelijte umak preko kuhane tjestenine i uživajte!
Dobar tek!