Bilo kako bilo, pripremila sam vam recept za nešto drugačiju, ali neodoljivu krem juhu od cikle - nekuhanu i toplu, laganu i zasitnu, osvježavajuću i zimsku.
Zbog svog slatkastog i zemljanog okusa, cikla je odlična u kombinaciji sa začinima kao što su kim, korijandar ili crni papar. Ako se osjećate dovoljno zaigrano, pokušajte obogatiti njezin okus toplim aromama cimeta, đumbira i klinčića. U svakom slučaju, ova lagana juha oduševit će vas svojim osvježavajućim okusom i jednostavnošću pripreme.
Lunine sasvim drugačije, zdrave recepte potražite na blogu Lješnjak i Češnjak, Facebook stranici i Instagram profilu.
Namirnice:
- 120 g cikle
- 30 g indijskih oraščića
- 75 g korijena celera
- 1 režanj češnjaka
- 1 čajna žličica suhog delikatesnog kvasca
- 1 prstohvat himalajske soli
- 1 prstohvat sjemenki kima
- 5-6 zrna crnog papra
- 400 ml vode
Postupak pripreme:
- Narežite ciklu i celer na sitno.
- Stavite sve sastojke u lonac i prelijte ih vrelom vodom.
- Ostavite sve skupa da odstoji poklopljeno oko 10 minuta te zatim izblendajte u blenderu do glatke teksture.
- Po želji poslužite uz tostirane suncokretove sjemenke ili sezam.
Dobar tek!