Sweety&Spicy Mala škola pripreme steaka i recept za rustikalni ramstek Steak ili odrezak nije toliko česta pojava na mojem tanjuru. Ne zato što ga ne volim, naprotiv obožavam ga i to baš ona… Špajza
Kamo za vikend? U subotu počinje Križevci Gastro Fest, a ljubitelji mesa zadovoljno trljaju ruk… U subotu, 20. svibnja od 14,00 do 19,00 sati možete uživati u brojnim specijalitetima pripremljenima od vrhunske hrvats… Najave
Slasno pečenje Pečeni odojak - zvijezda novogodišnjeg stola Odojak je najslađi u prosincu i početkom siječnja i to kada ga pripremiš hrskavog i mekog - u vlastitoj pećnici Špajza
mnoštvo ideja Najslasniji blagdani - od purice do mesnih rolada Purica s mlincima, pečeni krumpir i zelena salata neizbježan su dio blagdanskog stola, no poželite li se nekih novih de… Špajza
Nova linija Slow cooked selection – nova linija proizvoda PIK Vrbovca za nezaboravne blagda… Teško je zamisliti predblagdansko ili blagdansko druženje s obitelji i prijateljima bez dobro poznatih proizvoda PIK Vr… Najave
spoj za pet Slasne mesne okruglice u zagrljaju kiselog kupusa Nevjerojatan spoj okusa i hrane u jednoj novoj, divnoj priči! Recepti
Dobro je znati Ne bacaj zagoreno meso – spasi ga na kreativne načine Zagorilo ti je meso? Pa što onda, događa se i najboljima! Umjesto da sve baciš u smeće otkrij puno kreativnih načina na… Špajza
Mekan i mirisan! Ako voliš luk, onda ćeš obožavati prženi luk omotan slaninom i punjen vrhnjem Luk, slanina i sir. Potpuno uobičajena kombinacija, zar ne? E, pa pričekaj prije nego što to kažeš. U ovom su receptu o… Recepti
Dobro je znati Ovi trikovi za pohranu pomažu da meso duže traje i bude kvalitetnije Pogreške u skladištenju hrane mogu imati velike zdravstvene posljedice. U najgorem slučaju, možeš završiti s bakterijsk… Špajza
Fini ručak Hrskava i sočna svinjska rebarca iz pećnice Slasna i ukusno pečena rebarca jedu se rukama i diljem svijeta predstavljaju pravu deliciju Recepti
znanost kuhanja, u izdan… Trebam li meso soliti unaprijed ili netom prije pripreme? Bogato ilustrirana knjiga dr. Stuarta Farrimonda "Znanost kuhanja", objavljena u izdanju Školske knjige utemeljena je n… Najave
Oprez Nikada nemoj podgrijavati ovu hranu Mališani su osobito osjetljivi na ove negativne promjene u namirnici zbog čega im nije preporučljivo podgrijavati juhu … Špajza
Praktični savjeti Koliko mesa po osobi treba biti u obroku? Vrijeme je da riješiš vječnu dilemu i naučiš koliko mesa po osobi trebaš kupiti Špajza
Veprovina i junetina Gulaš: Dva prijedloga za ručak koji će te zagrijati Jedno od najboljih jela na žlicu zasigurno je i gulaš. Pripremi ga i posluži uz njoke, tjesteninu ili palentu ili ga, k… Recepti
Za siguran obrok Kako najsigurnije čuvati meso u hladnjaku Nauči koliko dugo pojedina vrsta mesa može biti u hladnjaku prije konzumacije, ali i koja je optimalna pozicija za to Špajza
Nema tice do prasice Vikendom: Sporo pečeni svinjski vrat i pikantna salsa Ne znam kako je kod vas, ali kod mene je nedjelja oduvijek bila predviđena za neko fino meseko. S obzirom na to da sam … Kolumne
MATKO BUKOVEC Savjeti poznatog chefa kako prepoznati kvalitetno meso Kvalitetno meso nije teško prepoznati, no ipak trebaš obratiti pozornost na nekoliko stvari. Evo što je savjetovao pozn… Recepti
Trikovi i savjeti Četiri najčešće pogreške kod pripreme pilećih prsa Najčešće korišteno meso u većini kuhinja možeš pretvoriti u božanstveno jelo... Špajza
Trikovi i savjeti Kako meso učiniti sočnijim i mekšim Sigurno ti se barem jednom dogodilo da si kupio veću količinu mesa za koje si, prekasno, utvrdio da je nemoguće za žvak… Špajza
što s krastavcima? Nove ideje: Kako najbolje iskoristiti krastavce? Krastavce možete zamrznuti, ogulite ih i naribajte te napola ocijeđene spremite u vrećicu i stavite u zamrzivač. Špajza