Recepti 06. kolovoza 2018.

Jamiejev recept za brzu tjesteninu s tunom

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Do objave nove Jamiejeve kuharice „Jamie Cooks Italy“  preostalo je malo više od mjesec dana, a nekadašnji je Goli kuhar najavljuje bogatim i brzim receptom za fettuccine s tunom.

Jamie Oliver uskoro će s obožavateljima podijeliti čak 140 recepata koje je prikupio tijekom 25-godišnjeg proučavanja talijanske kuhinje i brojnih putovanja. Nakon više od 20 objavljenih knjiga britanski chef još nije ostao bez inspiracije, što jasno vidimo iz ovog recepta.

 

 

Počastite se ovom mirisnom i okusima bogatom tjesteninom!

 

Možda vas zanima... Jamiejeva "mršava“ carbonara s graškom Recepti
 

Sastojci:

  • 50 g badema
  • 1 mali luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 inćuna u maslinovom ulju
  • Maslinovo ulje
  • 300 g tjestenine fettuccine
  • 4 male tikvice s cvijetom
  • 300 g fileta tune
  • 400 g cherry rajčica
  • 1 limun
  • 30 g pecorino sira

 

 

Priprema:

  1. Lagano tostirajte bademe u tavici na srednjoj vatri, a potom ih zdrobite u mužaru. 
  2. Očistite i nasjeckajte luk i češnjak, pomiješajte sa sitno narezanim inćunima i dvije žlice maslinovog ulja. Pržite na tavi četiri minute i redovito miješajte.
  3. Narežite male tikvice na kolutiće debele pola centimetra i tunu na kockice veličine 1 cm. Ubacite ih u tavicu. 
  4. Prstima zdrobite cherry rajčice i također ih dodajte u tavicu, zajedno sa limunovim sokom. Sve dobro promiješajte.
  5. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputstvima na pakiranju.
  6. Skuhanu tjesteninu ubacite u tavicu i promiješajte. Potom ugasite vatru, dodajte komadiće cvijeta tikvice, naribani pecorino i većinu badema. Provjerite je li dovoljno začinjeno, a po potrebi dodajte i  malo vode od kuhanja.
  7. Servirajte uz ostatak badema i pecorina te prelijte maslinovim uljem. 

 

Zamrznuti voćni 'sladoled' Možda vas zanima... Isprobaj ledene lizalice Jamieja Olivera Recepti

 

Uživajte u brzom i elegantnom ljetnom ručku!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.