gastro postao
Do objave nove Jamiejeve kuharice „Jamie Cooks Italy“ preostalo je malo više od mjesec dana, a nekadašnji je Goli kuhar najavljuje bogatim i brzim receptom za fettuccine s tunom.
Jamie Oliver uskoro će s obožavateljima podijeliti čak 140 recepata koje je prikupio tijekom 25-godišnjeg proučavanja talijanske kuhinje i brojnih putovanja. Nakon više od 20 objavljenih knjiga britanski chef još nije ostao bez inspiracije, što jasno vidimo iz ovog recepta.
Počastite se ovom mirisnom i okusima bogatom tjesteninom!
Sastojci:
- 50 g badema
- 1 mali luk
- 2 režnja češnjaka
- 4 inćuna u maslinovom ulju
- Maslinovo ulje
- 300 g tjestenine fettuccine
- 4 male tikvice s cvijetom
- 300 g fileta tune
- 400 g cherry rajčica
- 1 limun
- 30 g pecorino sira
Priprema:
- Lagano tostirajte bademe u tavici na srednjoj vatri, a potom ih zdrobite u mužaru.
- Očistite i nasjeckajte luk i češnjak, pomiješajte sa sitno narezanim inćunima i dvije žlice maslinovog ulja. Pržite na tavi četiri minute i redovito miješajte.
- Narežite male tikvice na kolutiće debele pola centimetra i tunu na kockice veličine 1 cm. Ubacite ih u tavicu.
- Prstima zdrobite cherry rajčice i također ih dodajte u tavicu, zajedno sa limunovim sokom. Sve dobro promiješajte.
- Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputstvima na pakiranju.
- Skuhanu tjesteninu ubacite u tavicu i promiješajte. Potom ugasite vatru, dodajte komadiće cvijeta tikvice, naribani pecorino i većinu badema. Provjerite je li dovoljno začinjeno, a po potrebi dodajte i malo vode od kuhanja.
- Servirajte uz ostatak badema i pecorina te prelijte maslinovim uljem.
Uživajte u brzom i elegantnom ljetnom ručku!