Recepti 09. svibnja 2018.

Jamiejeva "mršava“ carbonara s graškom

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte okusima bogatu verziju s kremastom smjesom od graška, bosiljka i badema.

Jamie Oliver ovaj recept naziva nutritivnim zaokretom u odnosu na klasičnu talijansku carbonaru. Priprema traje dvadesetak minuta, količina je dovoljna za dva serviranja, a lako ćete je pripremiti čak i ako se u kuhinji ne snalazite baš najbolje.

 

Mrkva Možda vas zanima... Mrkva: namirnica koju obožava i Jamie Oliver Recepti

 

Sastojci:

  • 200 g smrznutog graška
  • 1 žlica listića badema
  • 1 mali režanj češnjaka
  • 15 g svježeg bosiljka
  • 15 g naribanog parmezana
  • 1 limun
  • 150 g integralnih špageta
  • 1 tanka šnita slanine
  • Maslinovo ulje
  • 1 veliko jaje
  • 100 g jogurta

Priprema:

  1. Zagrijte slanu vodu do vrenja i kratko prokuhajte grašak, otprilike pola minute. Napravite to uz pomoć cjedila kako ne biste trošili vrijeme na vađenje graška iz vode.
  2. Tostirajte bademe na tavici, a zatim ih usitnite u  blenderu.
  3. U blender dodajte i režanj češnjaka, prstohvat soli, listove bosiljka, naribani parmezan i sok jednog limuna. Blendajte sve dok se sastojci ne sjedine, a zatim dodajte i grašak.
  4. Slaninu kratko zapržite na tavici sa žlicom maslinovog ulja. Višak masnoće uklonite uz pomoć papirnatih ubrusa.
  5. Jaje i jogurt pomiješajte uz pomoć mutilice.
  6. Skuhajte tjesteninu i sačuvajte šalicu vode od kuhanja.
  7. Tjesteninu ocijedite i prebacite u tavicu koju ste prethodno koristili za pripremu slanine. Smanjite vatru, ubacite smjesu od graška i kratko miješajte. 
  8. Maknite tavicu s vatre i dodajte smjesu jaja i vodu od kuhanja, po potrebi.
  9. Dodajte hrskavu slaninu i poslužite odmah. 

 

Možda vas zanima... Jamie Oliver ima recept za najbolji mojito Špajza

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.