gastro postao
Isprobajte okusima bogatu verziju s kremastom smjesom od graška, bosiljka i badema.
Jamie Oliver ovaj recept naziva nutritivnim zaokretom u odnosu na klasičnu talijansku carbonaru. Priprema traje dvadesetak minuta, količina je dovoljna za dva serviranja, a lako ćete je pripremiti čak i ako se u kuhinji ne snalazite baš najbolje.
Sastojci:
- 200 g smrznutog graška
- 1 žlica listića badema
- 1 mali režanj češnjaka
- 15 g svježeg bosiljka
- 15 g naribanog parmezana
- 1 limun
- 150 g integralnih špageta
- 1 tanka šnita slanine
- Maslinovo ulje
- 1 veliko jaje
- 100 g jogurta
Priprema:
- Zagrijte slanu vodu do vrenja i kratko prokuhajte grašak, otprilike pola minute. Napravite to uz pomoć cjedila kako ne biste trošili vrijeme na vađenje graška iz vode.
- Tostirajte bademe na tavici, a zatim ih usitnite u blenderu.
- U blender dodajte i režanj češnjaka, prstohvat soli, listove bosiljka, naribani parmezan i sok jednog limuna. Blendajte sve dok se sastojci ne sjedine, a zatim dodajte i grašak.
- Slaninu kratko zapržite na tavici sa žlicom maslinovog ulja. Višak masnoće uklonite uz pomoć papirnatih ubrusa.
- Jaje i jogurt pomiješajte uz pomoć mutilice.
- Skuhajte tjesteninu i sačuvajte šalicu vode od kuhanja.
- Tjesteninu ocijedite i prebacite u tavicu koju ste prethodno koristili za pripremu slanine. Smanjite vatru, ubacite smjesu od graška i kratko miješajte.
- Maknite tavicu s vatre i dodajte smjesu jaja i vodu od kuhanja, po potrebi.
- Dodajte hrskavu slaninu i poslužite odmah.
Dobar tek!