Recepti 30. srpnja 2017.

Mrkva: namirnica koju obožava i Jamie Oliver

Mrkva
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mrkva je prijatelj vašeg imunološkog sustava. Bogata je hranjivim tvarima i jednostavna za pripremu; najukusnija je i najzdravija nakon 5 minuta kuhanja.

Prednost je i što može dugo stajati u hladnjaku, čak dva tjedna ako je kupite svježu i pravilno uskladištite. Birajte čvrste mrkve bez oštećenja, jarkonarančaste boje i nemojte ih stavljati uz voće. 

Odlična je za sve one koji nastoje smanjiti unos kalorija – šalica sirove mrkve ima samo 52 kalorije. To znači da si možete priuštiti neku slasticu čak i ako ste na dijeti. Mi vam preporučujemo slasne muffine od mrkve, banane i zobenih pahuljica za doručak i fantastičnu tortu s kremom od kokosa.

 

Možda vas zanima... Muffini s mrkvom i bananom Recepti Možda vas zanima... Fantastičan spoj: Torta od mrkve s kremom od kokosa Recepti

 

Ako pak žudite za slanim snackom, svakako isprobajte mrkve umotane u slaninu i zdravi narančasti pomfrit.

 

Možda vas zanima... Slasni trikovi: Umotajte mrkvu u slaninu Špajza pomfrit od mrkve Možda vas zanima... Zdrava i fina grickalica: Pomfrit od mrkve None

 

Mrkvu obožava i Jamie Oliver koji je često koristi kao prilog. Svi vi koji volite njegova jednostavna jela obavezno bacite oko na recept za pečenu mrkvu s umakom od jogurta i češnjaka

Sastojci:

  • 750 g malih mrkvi
  • 1 češnjak
  • 1 žličica sjemenki korijandera
  • 1 žlica vinskog octa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 300 ml grčkog jogurta

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Prepolovite mrkve po dužini. Posložite ih posudu za pečenje, zajedno s režnjevima češnjaka, pomiješajte sa sjemenkama korijandera i prelijte octom i uljem. 
  3. Posolite, popaprite, dobro promiješajte i pecite otprilike 40 minuta.
  4. Pečeni češnjak zgnječite vilicom i dodajte u jogurt. Poslužite uz pečene mrkve.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Uživajte u genijalnim ljepljivim mrkvicama i mirisu češnjaka.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.