gastro postao
Elegantan spoj biskvita od mrkve i nježne kreme od sira i kokosa na idealan će način zaokružiti svako druženje s najdražima
Torta od mrkve nije nam novost, a kokos obožavamo u svim kombinacijama. Jedini logičan korak bio je spojiti ih u jedno i uživati u fantastičnoj narančastoj torti od kokosa.
Ova pomalo neobična kombinacija rezultirat će divnim, elegantnim i tako nježnim okusima kojima ćete se poželjeti vratiti opet iznova. Odvojite vrijeme za pripremu, iznenadite svoje najmilije sjajnim aromama neke posve drugačije slastice pa zajedno uživajte u najslađim trenucima.
Potrebno vam je:
- 250 g kokosovog brašna
- 300 g brašna
- 3 žličice praška za pecivo
- 1 žličica ribanog đumbira
- 1 žličica cimeta
- 500 g mrkve
- 200 ml mlijeka
- 2 žlice limunovog soka
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 200 g smeđeg šećera
- 2 žličice ekstrakta od vanilije
- Pola šalice ulja
- 300 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 100 g maslaca
Priprema:
- Najprije odvojite polovicu količine kokosa.
- Rasporedite jedan dio po papiru za pečenje i ubacite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, na oko pet minuta, dok ne poprimi boju.
- U posudi pomiješajte tostirani kokos, brašno, prašak za pecivo, cimet i đumbir.
- Mrkvu očistite i naribajte pa je stavite u drugu posudu.
- Dodajte joj mlijeko i limunov sok.
- U trećoj posudi mikserom izmiksajte jaja, šećer, smeđu šećer i vaniliju dok se sastojci u potpunosti ne povežu.
- Miksajte pa postepeno dodajte ulje, a zatim i suhe sastojke.
- Mješavinu s mrkvom i mlijekom dodajte na kraju, u nekoliko navrata uz stalno miješanje.
- Smjesu podijelite na dva kalupa koja ste najprije premazali maslacem.
- Pecite ih na 180 stupnjeva oko 45 minuta i pustite da se ohlade.
- Dok se biskvit hladi, pripremite kremu od krem sira.
- Pomiješajte maslac i šećer, ubacite ga u krem sir s malo limunove korice i ostatkom kokosa pa dobro izmiksajte.
- Premažite sloj između dva biskvita, a ostatkom kreme premažite vanjski dio torte.
- Ohladite i poslužite.
Dobar tek!