Recepti 24. ožujka 2017.

Fantastičan spoj: Torta od mrkve s kremom od kokosa

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Elegantan spoj biskvita od mrkve i nježne kreme od sira i kokosa na idealan će način zaokružiti svako druženje s najdražima

Torta od mrkve nije nam novost, a kokos obožavamo u svim kombinacijama. Jedini logičan korak bio je spojiti ih u jedno i uživati u fantastičnoj narančastoj torti od kokosa.

Ova pomalo neobična kombinacija rezultirat će divnim, elegantnim i tako nježnim okusima kojima ćete se poželjeti vratiti opet iznova. Odvojite vrijeme za pripremu, iznenadite svoje najmilije sjajnim aromama neke posve drugačije slastice pa zajedno uživajte u najslađim trenucima.
 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood


Potrebno vam je:

  • 250 g kokosovog brašna
  • 300 g brašna
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica ribanog đumbira
  • 1 žličica cimeta
  • 500 g mrkve
  • 200 ml mlijeka
  • 2 žlice limunovog soka
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 200 g smeđeg šećera
  • 2 žličice ekstrakta od vanilije
  • Pola šalice ulja
  • 300 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g maslaca

Priprema:

  1. Najprije odvojite polovicu količine kokosa.
  2. Rasporedite jedan dio po papiru za pečenje i ubacite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, na oko pet minuta, dok ne poprimi boju.
  3. U posudi pomiješajte tostirani kokos, brašno, prašak za pecivo, cimet i đumbir.
  4. Mrkvu očistite i naribajte pa je stavite u drugu posudu.
  5. Dodajte joj mlijeko i limunov sok.
  6. U trećoj posudi mikserom izmiksajte jaja, šećer, smeđu šećer i vaniliju dok se sastojci u potpunosti ne povežu.
  7. Miksajte pa postepeno dodajte ulje, a zatim i suhe sastojke.
  8. Mješavinu s mrkvom i mlijekom dodajte na kraju, u nekoliko navrata uz stalno miješanje.
  9. Smjesu podijelite na dva kalupa koja ste najprije premazali maslacem.
  10. Pecite ih na 180 stupnjeva oko 45 minuta i pustite da se ohlade.
  11. Dok se biskvit hladi, pripremite kremu od krem sira.
  12. Pomiješajte maslac i šećer, ubacite ga u krem sir s malo limunove korice i ostatkom kokosa pa dobro izmiksajte.
  13. Premažite sloj između dva biskvita, a ostatkom kreme premažite vanjski dio torte.
  14. Ohladite i poslužite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.