gastro postao
Jednostavna granola, fina krema od kokosa i vanilije, a na sve to još i bademi. Ultimativni recept za toplije dane je spreman!
Osim nevjerojatno dobrih okusa kokosa, ovaj desert poseban je i po kokosovom mlijeku koje možete koristiti umjesto slatkog vrhnja. Osim što je zdravije, vašem će desertu dati neke nove, još bolje arome te olakšati čitavu pripremu deserta. Tostirani će kokos pojačati okuse, a karamel dati divnu, slatkastu notu. Slastici možete dodati i osvježavajuću komponentu poput manga, ananasa, limete ili nekog drugog egzotičnog voća.
Inspiraciju za pripremu karamela pronađite među našim receptima...
Potrebno vam je:
- 150 g zobenih pahuljica
- 6 žlica kokosa
- 1 konzerva kokosovog mlijeka
- 2 žlice meda
- 2 žlice koksovog ulja
- 2 paketića vanilin šećera
- Karamel
- Bademi
Priprema:
- Zobene pahuljice pomiješajte s pet žlica kokosa.
- Bademe nasjeckajte pa dodajte smjesi.
- Dodajte žlicu kokosovog ulja i dvije žlice meda pa dobro pomiješajte. Morate dobiti mrvičastu smjesu.
- Prebacite na papir za pečenje i ubacite u pećnicu na 150 stupnjeva na oko 15 minuta.
- Za to vrijeme u kokosovo mlijeko dodajte dva paketića vanilin šećera i istucite ga u kremu.
- Kada je granola gotova, izvadite je iz pećnice i lagano ohladite.
- Preostali kokos stavite na zagrijanu tavu i kratko tostirajte, dok ne poprimi boju. Maknite s vatre.
- Granolu stavite na dno čaše i dodajte kremu.
- Kremu lagano poprskajte karamelom i tostiranim kokosom.
- Poslužite ohlađeno!
U slast!