gastro postao
Ovaj umak učinit će svaki desert posebnim i neodoljivim. Okušajte se u pripremi kreme od slanog karamela.
Kao krema za cheesecake, neku finu tortu ili dip za prhke keksiće, ova krema od slanog karamela zadivit će najprije vas, a nakon toga sve one koji će okusiti ovo savršenstvo okusa. Pripremite kremu od jaja koja odlično funkcionira sa slatko – slanim okusima karamela. Kod pripreme karamela važno je slijediti upute kako bi ispao savršeno.
Potrebno vam je:
- 2/3 šalice šećera
- 3 žlice maslaca
- 1 šalica slatkog vrhnja
- 1 šalica mlijeka
- 4 žumanjka
- Prstohvat soli
Priprema:
- Šećer stavite u posudu na srednju vatru dok se ne počne topiti.
- Kada se lagano otopi, promiješajte gurajući ga prema sredini.
- Nastavite s miješanjem dok se sav šećer ne otopi i dobije laganu smeđu boju.
- Maknite s vatre i ubacite maslac.
- Kada se maslac otopi, umiješajte slatko vrhnje.
- Šećer će postati tvrđi zbog hladnijeg slatkog vrhnja, pa sve vratite na laganu vatru.
- Miješajte, pustite da se otopi pa ulijte mlijeko.
- U posebnoj posudi izmiksajte žumanjke.
- Dodajte malo karamela i nastavite miksati.
- Lagano dodajte sav karamel miksajući, pa vratite na vatru i dalje miješajte.
- Kada se sve povezalo, maknite s vatre.
- Po želji dodajte vaniliju.
- Nalijte u posudu, prekrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku barem tri sata.
Dobar tek!