10. srpnja 2016.

Krema od slanog karamela slaže se uz svaki desert

karamela
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj umak učinit će svaki desert posebnim i neodoljivim. Okušajte se u pripremi kreme od slanog karamela.

Kao krema za cheesecake, neku finu tortu ili dip za prhke keksiće, ova krema od slanog karamela zadivit će najprije vas, a nakon toga sve one koji će okusiti ovo savršenstvo okusa. Pripremite kremu od jaja koja odlično funkcionira sa slatko – slanim okusima karamela. Kod pripreme karamela važno je slijediti upute kako bi ispao savršeno.

Potrebno vam je:

  • 2/3 šalice šećera
  • 3 žlice maslaca
  • 1 šalica slatkog vrhnja
  • 1 šalica mlijeka
  • 4 žumanjka
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Šećer stavite u posudu na srednju vatru dok se ne počne topiti.
  2. Kada se lagano otopi, promiješajte gurajući ga prema sredini.
  3. Nastavite s miješanjem dok se sav šećer ne otopi i dobije laganu smeđu boju.
  4. Maknite s vatre i ubacite maslac.
  5. Kada se maslac otopi, umiješajte slatko vrhnje.
  6. Šećer će postati tvrđi zbog hladnijeg slatkog vrhnja, pa sve vratite na laganu vatru.
  7. Miješajte, pustite da se otopi pa ulijte mlijeko.
  8. U posebnoj posudi izmiksajte žumanjke.
  9. Dodajte malo karamela i nastavite miksati.
  10. Lagano dodajte sav karamel miksajući, pa vratite na vatru i dalje miješajte.
  11. Kada se sve povezalo, maknite s vatre.
  12. Po želji dodajte vaniliju.
  13. Nalijte u posudu, prekrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku barem tri sata. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.