gastro postao
Hrskave kockice od karamele i lješnjaka zalogaji su za istinske sladokusce
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 356
Potrebno vam je
- 250 g krekeri, slani
- 1 šalica maslac, slani
- 1 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 2 šalica čokolada za kuhanje
- 0.50 šalica orah, sirovi
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°c. Obložite lim aluminijskom folijom ili papirom za pečenje te složite preko slane krekere tako da ispune dno lima.
- U loncu za kuhanje rastopite maslac, dodajte smeđi šećer i kuhajte tri-pet minuta uz neprestano miješanje dok se ne napravi karamel. Prelijte karamel preko krekera i nježno razmažite preko cijele posude. Pecite šest-osam minuta. Izvadite iz pećnice i pospite ravnomjerno komadićima čokolade, a kad se rastopi, razmažite čokoladu nježno preko karamela.
- Pospite orasima i ostavite neka se potpuno ohladi pa izrežite na komade. Čuvajte na sobnoj temperaturi u dobro zatvorenoj posudi.