gastro postao
Osvježavajuća slastica na divan će vam način dočarati egzotične okuse s neke druge strane svijeta
Jednostavnog postupka i sjajnih, egzotičnih okusa, ovaj bi vas kolač mogao osvojiti već na prvi zalogaj. Priprema se brzinski, a sadrži slatki mango i omiljeni kokos.
Kada pomiješajte sve sastojke, ubacite u kalup i čekate da se kolač ispeče, pripremite kakvu finu kremu. S egzotičnim će se okusima najbolje slagati bijela čokolada koju možete aromatizirati omiljenim začinima ili pak je ostaviti jednostavnu i slatku, bez dodataka. Koristite tehniku karameliziranja bijele čokolade za još punije arome.
Potrebno vam je:
- Polovica manga
- 100 g šećera
- 80 g kokosovog brašna
- 3 jaja
- 1 žlica kokosovog ulja ili maslaca
- 2 žličice praška za pecivo
- 200 ml kokosovog mlijeka
- 350 g brašna
Priprema:
- Mango očistite pa polovicu pretvorite u pire.
- Dodajte šećer i jaja, a zatim ubacite i kokosovo mlijeko i ulje ili maslac.
- Pomiješajte.
- Ubacite kokosovo i obično brašno, prašak za pecivo.
- Sjedinite smjesu pa je prebacite u kalup koji ste premazali maslacem.
- Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
- Poslužite uz tučeno slatko vrhnje ili otopljenu bijelu čokoladu.
Dobar tek!