Recepti 16. ožujka 2017.

Egzotični okusi brzog kolača od manga i kokosa

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježavajuća slastica na divan će vam način dočarati egzotične okuse s neke druge strane svijeta

Jednostavnog postupka i sjajnih, egzotičnih okusa, ovaj bi vas kolač mogao osvojiti već na prvi zalogaj. Priprema se brzinski, a sadrži slatki mango i omiljeni kokos.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Kada pomiješajte sve sastojke, ubacite u kalup i čekate da se kolač ispeče, pripremite kakvu finu kremu. S egzotičnim će se okusima najbolje slagati bijela čokolada koju možete aromatizirati omiljenim začinima ili pak je ostaviti jednostavnu i slatku, bez dodataka. Koristite tehniku karameliziranja bijele čokolade za još punije arome.
 

Možda vas zanima... Karamelizirana bijela čokolada - delicija i pol! Špajza


Potrebno vam je:

  • Polovica manga
  • 100 g šećera
  • 80 g kokosovog brašna
  • 3 jaja
  • 1 žlica kokosovog ulja ili maslaca
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 200 ml kokosovog mlijeka
  • 350 g brašna

Priprema:

  1. Mango očistite pa polovicu pretvorite u pire.
  2. Dodajte šećer i jaja, a zatim ubacite i kokosovo mlijeko i ulje ili maslac.
  3. Pomiješajte.
  4. Ubacite kokosovo i obično brašno, prašak za pecivo.
  5. Sjedinite smjesu pa je prebacite u kalup koji ste premazali maslacem.
  6. Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
  7. Poslužite uz tučeno slatko vrhnje ili otopljenu bijelu čokoladu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.