Recepti 417 prikaza 15. ožujka 2017.

Najslađa kombinacija: Cupcakes s kokosom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Oduševite ukućane jednostavnim i mirisnim kolačićima s kremom od kokosa.

Kokos je jedna divna mirisna namirnica koja savršeno pristaje uz gotovo sve slastice.

Volite li okus kokosa u kolačima, sigurni smo da će vas i ovaj oduševiti! Mek i sočan biskvit, prekriven mirisnom meringe kremom s kokosovim mlijekom, upravo je prava mala senzacija! A dodatak korice limete obogatit će cijelu kombinaciju koja nas neodoljivo podsjeća na ljeto!

Poslužite ove divne male kolačiće uz popodnevni čaj na balkonu ili terasi i uživajte u lijepim i toplim danima koji mirišu na proljeće!

Sastojci:

  • 2 1/4 šalice glatkog brašna
  • 1 1/4 šalice šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 3/4 šalice maslaca sobne temperature, narezanog na kockice
  • 1 šalica mljevenog kokosa
  • 6 bjelanjaka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica soka od limete
  • 1 šalica kokosovog mlijeka
  • Za kremu:
  • 1 1/2 šalica šećera
  • 6 bjelanjaka
  • 1 1/2 šalica maslaca sobne temperature, narezanog na kockice
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/4 žličice soli
  • 2/3 šalice kokosovog mlijeka
  • korica od limete, naribana

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Prosijati brašno u veću posudu pa dodati sol, prašak za pecivo i šećer
  3. Postupno dodavati maslac i miksati električnim mikserom dok smjesa ne postane mrvičasta
  4. Bjelanjke pomiješati s mlijekom, kokosom, vanilijom i sokom od limete te izmiješati pjenjačom da se sastojci sjedine pa pola smjese izliti u suhu smjesu od brašna i izmiksati te dodati ostatak bjelanjaka i ponovno izmiksati dok smjesa ne postane pjenasta i svjetlija
  5. Podijeliti smjesu u kalupe za muffine tako da smjesa zauzme 2/3 kalupa
  6. Peći u zagrijanoj pećnici oko 18 minuta, dok ne postanu zlatne boje
  7. Krema: Bjelanjke pomiješati s jajima i miksati na pari dok se sav šećer ne rastopi, a smjesa bude toliko vruća da ne možemo držati prst u njoj
  8. Maknuti smjesu s pare i miksati dok ne postane vrlo čvrsta - oko 10 do 15 minuta
  9. Kada se smjesa sasvim ohladila miksanjem, postupno dodavati maslac i miksati neprestano
  10. Potom ulijevati postupno mlijeko, te dodati vaniliju i sol te koricu od limete i miksati; mlijeko će razvodniti meringu pa treba biti malo strpljiv dok se sve ponovno ne učvrsti miksanjem
  11. Kada je krema dovoljno čvrsta, prebaciti ju u vrećicu za ukrašavanje te ukrasiti pečene i ohlađene kolačiće 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.