Recepti 882 prikaza 09. siječnja 2017.

Cupcakes od limuna: Kiselo-slatko zadovoljstvo

Cupcakes od limuna
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Zasladite se cupcakesom od limuna

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 246

Tijesto

  • 190 g glatkog brašna
  • 5 žlica maslaca
  • 2 jaja
  • 240 ml mlijeka (3.3% masti)
  • 2 žlice limunova soka
  • 1 žlica limunove korice
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 6 žlica jogurta (3.2% masti)
  • 200 g šećera

Krema od limuna

  • 3 jaja
  • 3 žlice limunova soka
  • 1 žlica limunove korice
  • 4 žlice maslaca
  • 170 g šećera

Pjena od bjelanjaka

  • 3 bjelanjka
  • prstohvat soli
  • 60 ml vode
  • 280 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema

  1. Pecite 15 minuta. Izvadite da se ohlade.
  2. Dodajte limunovu koricu.
  3. Maslac i šećer pjenasto izmiksajte pa umiksajte jedno po jedno jaje.
  4. Pjenjačom izmiješajte sa suhim sastojcima.
  5. Pećnicu ugrijte na 180°C.
  6. U kalupe za muffine stavite papirnate košarice i napunite ih smjesom: punite 2/3, ne do vrha.
  7. Pecite 15-ak min. Izvadite da se ohlade.
  8. U međuvremenu napravite kremu od limuna. Pjenjačom pomiješajte sve sastojke i stavite kuhati na najslabiju vatru, stalno miješajući, dok ne zgusne.
  9. Uklonite s vatre i pustite da se ohladi.
  10. Svakom kolačiću nožićem izdubite sredinu i žličicom je napunite kremom od limuna.
  11. Za pjenu od bjelanjaka pomiješajte šećer, vaniliju i vodu te kuhajte dok ne dobijete sirup, tj. dok temperatura smjese ne dosegne 115°C.
  12. U međuvremenu izmiksajte bjelanjke sa solju pa postupno umiksajte sirup. Nastavite miksati 10-15 minuta.
  13. Pjenu stavite u vrećicu za ukrašavanje s ukrasnim nastavkom (zvjezdasti ili okrugli) i istisnite po svakom kolačiću.
  14. Možete je lagano "zapeći" kuhinjskim brenerom ili staviti na nekoliko minuta u pećnicu na nižu temperaturu da dobije boju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.