Jednom kada probate ove divne male slastice, više ništa neće biti isto!
Ne možemo se odlučiti je li nam bolja krema od sira, ili predivno mirisni preljev od maline! Ono što je sigurno, cheesecake zapakiran u ovakve male zalogaje jede se još brže!
Iako se na prvu čini kao običan cheesecake, ovaj to zasigurno nije! Naime, krema se priprema s koricom i sokom od limete što joj daje jedan poseban okus i miris, a sljubljen s malinom, pretvara se u pravu, raskošnu voćnu deliciju.
Ovo je i idealan poklon kada primjerice idete nekome na rođendan ili proslavu rođenja djeteta. Poslažite kolačiće na neki lijepi pladanj, zamotajte u celofan i poklon je spreman! A još ste ga i sami napravili!
Sastojci:
- 24 papirnata kalupa za muffine
- 3/4 šalice fino mljevenih keksa s kojima inače radite cheesecake
- 1/4 šalice smeđeg šećera
- 4 žlice rastopljenog maslaca
- Krema:
- 400 g krem sira
- 1/2 šalice kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 3/4 šalice šećera
- 2 žličice korice limete
- 1/4 šalice soka od limete
- 1 žlica gustina
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Preljev:
- 3/4 šalice malina (odmrznutih)
- 2 žlice šećera
- 1/2 žličice korice limete
- 1 žlica vode
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva
- Pomiješati sastojke za donji sloj cheesecakea i utisnuti otprilike 1 žlicu u svaki kalup za muffine
- Izmiksati krem sir i vrhnje dok smjesa ne bude glatka pa dodati šećer, limetu, gustin i vaniliju te kratko izmiksati i dodati jedno po jedno jaje - nakon svakog izmiksati smjesu
- Pripremljenu smjesu za kremu ravnomjerno podijeliti na smjesu s keksima u kalupe i staviti peći u zagrijanu pećnicu na otprilike 20 minuta - dok krema ne dobije svijetlo zlatnu boju; ostaviti da se ohlade na sobnoj temperaturi pa ih staviti u hladnjak na barem dva sata
- Pripremiti preljev: Izmiksati sastojke u blenderu i ravnomjerno rasporediti dobiven preljev na ohlađene kolačiće. Vilicom malo pomiješati kremu i preljev ako želite ukrasiti cheesecake
I to je to! U slast!