Recepti 23. siječnja 2017.

Muffini s mrkvom i bananom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nova kombinacija okusa smjestila se u kalupe za muffine!

Ako razmišljate što pripremiti za doručak, predlažemo ove sjajne kolačiće! Zdravi su, sočni i prava su poslastica!

Ako ih pripremate za doručak, ispecite ih dan ranije da vas gotov doručak dočeka čim se probudite. No, ove slasne muffine, možete pripremiti i kao popodnevni desert. odlična kombinacija mrkve, banane i zobenih pahuljica prava je stvar za zdrav i zasitan obrok.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 150 g muscovado šećera
  • 200 g glatkog brašna
  • 2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 150 g banane, zdrobljene vilicom
  • 105 g mrkve (otprilike jedna mrkva), sitno naribana
  • 225 g maslaca, rastopljenog
  • 2 žličice praška za pecivo
  • Za posipavanje: 
  • 25 g muscovado šećera
  • 75 g zobenih pahuljica
  • 1 1/2 žlica ulja (suncokretovog ili kokosovog)

Priprema:

  1.  Zagrijati pećnicu na 190 stupnjeva
  2. Izmiksati 150 g šećera i 3 jaja: oko 5 minuta, dok ne postane svijetla i pjenasta smjesa
  3. Brašno pomiješati s muškatnim oraščićem i praškom za pecivo
  4. Lagano umiješati bananu i mrkvu u izmiksana jaja sa šećerom te postupno dodavati brašno i sve dobro izmiješati da se sjedini
  5. Smjesu raspodijeliti u 12 kalupa za muffine
  6. Pomiješati muscovado, zobene i ulje te rasporediti po smjesi u kalupima
  7. Peći 25 minuta u zagrijanoj pećnici, dok ne dobiju zlatnu boju

Poslužiti toplo uz šalicu toplog kakaa ili vruće čokolade! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.