gastro postao
Pravi zimski spoj okusa krije se u slatkim palačinkama
Spoj đumbira, cimeta i klinčića možda će vas odvesti u blagdansko doba, no ne dajte se zavarati. Ove slatke palačinke idealan su zimski desert, ali mi u njima volimo uživati kroz cijelu godinu. Poslužite ih uz umak od krem sira i ruma pa navalite na nevjerojatno dobar spoj divnih, bogatih okusa.
Potrebno vam je:
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- 1 žlica praška za pecivo
- 2 žlice đumbira
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica klinčića
- 400 ml mlijeka
- 80 g meda
- 3 žlice rastopljenog maslaca
- 1 žlica vanilin šećera
- 2 jaja
- 200 g krem sira
- 1 žlica ruma
- 1 žlica šećera u prahu
- Prstohvat soli
Priprema:
- Pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, đumbir, cimet, klinčić i prstohvat soli.
- U drugoj posudi pomiješajte polovicu mlijeka, med, maslac i jaja.
- Pomiješajte suhe i mokre sastojke dok ne dobijete gustu smjesu i svi se sastojci dobro povežu.
- Pustite da se smjesa odmori barem pet minuta.
- Za to vrijeme pripremite umak od krem sira.
- Pomiješajte krem sir, šećer u prahu, ostatak mlijeka i rum.
- Dobro povežite kako bi se svi sastojci sjedinili.
- Umak stavite na vatru i pustite da se zagrije, na minutu ili dvije.
- Zagrijte tavu, dodajte malo maslaca i pecite manje i deblje palačinke.
- Kuhajte oko pola minute sa svake strane.
- Prebacite ih na tanjur i poslužite uz umak od sira i ruma.
Dobar tek!