Recepti 23. siječnja 2017.

Aromatične američke palačinke s kremom od ruma

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pravi zimski spoj okusa krije se u slatkim palačinkama

Spoj đumbira, cimeta i klinčića možda će vas odvesti u blagdansko doba, no ne dajte se zavarati. Ove slatke palačinke idealan su zimski desert, ali mi u njima volimo uživati kroz cijelu godinu. Poslužite ih uz umak od krem sira i ruma pa navalite na nevjerojatno dobar spoj divnih, bogatih okusa.

Potrebno vam je:

  • 200 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 2 žlice đumbira
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica klinčića
  • 400 ml mlijeka
  • 80 g meda
  • 3 žlice rastopljenog maslaca
  • 1 žlica vanilin šećera
  • 2 jaja
  • 200 g krem sira
  • 1 žlica ruma
  • 1 žlica šećera u prahu
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, đumbir, cimet, klinčić i prstohvat soli.
  2. U drugoj posudi pomiješajte polovicu mlijeka, med, maslac i jaja.
  3. Pomiješajte suhe i mokre sastojke dok ne dobijete gustu smjesu i svi se sastojci dobro povežu.
  4. Pustite da se smjesa odmori barem pet minuta.
  5. Za to vrijeme pripremite umak od krem sira.
  6. Pomiješajte krem sir, šećer u prahu, ostatak mlijeka i rum.
  7. Dobro povežite kako bi se svi sastojci sjedinili.
  8. Umak stavite na vatru i pustite da se zagrije, na minutu ili dvije.
  9. Zagrijte tavu, dodajte malo maslaca i pecite manje i deblje palačinke.
  10. Kuhajte oko pola minute sa svake strane.
  11. Prebacite ih na tanjur i poslužite uz umak od sira i ruma.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.