Kolumne 16. siječnja 2017.

Fantastično: Palačinke s pirovim brašnom i jabukom

foto: Lili Bašić
gastro postao gastro.24sata.hr
Pirovo brašno daje ovim divnim zdravim palačinkama jednu blago orašastu notu, a naribana jabuka im daje slatkoću i sočnost.

Meni su omiljene prelivene javorovim sirupom i borovnicama, ali vrlo su ukusne i prelivene jogurtom i medom ili posute kokosovim šećerom i orasima.

Palačinke s pirovim brašnom i jabukom
(Za 10 manjih palačinki)

 | Author: Lili Bašić foto: Lili Bašić

Sastojci:

  • 1 šalica bademovog mlijeka (ili mlijeka po vašem izboru)
  • 1 1/2 šalica pirovog brašna
  • 1 jaje
  • 1/2 žličice praska za pecivo
  • 2 zlice kokosovog šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/4 žličice vanilin ekstrakta
  • prstohvat soli
  • 1 veća slatka jabuka, oguljena i naribana
  • ulje za prženje (ja koristim kokosovo)

Napomena: 1 šalica = 250 ml

Priprema:

  1. U većoj posudi pomiješajte sve sastojke i na kraju dodajte naribanu jabuku.
  2. U tavi za prženje zagrijte ulje i stavite oko 2 zlice smjese za jednu palačinku, pržite oko 2-3 minute i okrenite na drugu stranu kad se pojave mjehurici, zatim ostavite još 1-2 minute dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
  3. Poslužite ih s javorovim sirupom i smrznutim (ili svježim) borovnicama ili jogurtom i medom, a možete ih posipati i orasima po želji.

Dobar tek!

Lili možete pratiti na njenom blogu Travelling oven, instagramu, kao i na Fb stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.