Meni su omiljene prelivene javorovim sirupom i borovnicama, ali vrlo su ukusne i prelivene jogurtom i medom ili posute kokosovim šećerom i orasima.
Palačinke s pirovim brašnom i jabukom
(Za 10 manjih palačinki)
Sastojci:
- 1 šalica bademovog mlijeka (ili mlijeka po vašem izboru)
- 1 1/2 šalica pirovog brašna
- 1 jaje
- 1/2 žličice praska za pecivo
- 2 zlice kokosovog šećera
- 1/2 žličice cimeta
- 1/4 žličice vanilin ekstrakta
- prstohvat soli
- 1 veća slatka jabuka, oguljena i naribana
- ulje za prženje (ja koristim kokosovo)
Napomena: 1 šalica = 250 ml
Priprema:
- U većoj posudi pomiješajte sve sastojke i na kraju dodajte naribanu jabuku.
- U tavi za prženje zagrijte ulje i stavite oko 2 zlice smjese za jednu palačinku, pržite oko 2-3 minute i okrenite na drugu stranu kad se pojave mjehurici, zatim ostavite još 1-2 minute dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
- Poslužite ih s javorovim sirupom i smrznutim (ili svježim) borovnicama ili jogurtom i medom, a možete ih posipati i orasima po želji.
Dobar tek!
Lili možete pratiti na njenom blogu Travelling oven, instagramu, kao i na Fb stranici.