Recepti 05. ožujka 2022.

Za doručak se počasti palačinkama s limunom

Palačinke s limunom i makom foto: STOCKFOOD
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatki užitak dolazi u obliku pahuljastih palačinki s limunom i makom

Ako želiš zasladiti jutro, pripremi ove pahuljaste palačinke s makom i limunom za doručak. Bez brige, nećeš napraviti preveliki nered niti se predugo zadržati pokraj vruće tavice. Možeš peći po dvije ili tri odjednom i završiti za 10-ak minuta.

Bit će odlične i bez dodataka, ali uvijek ih možeš preliti medom ili javorovim sirupom. U slučaju da imaš još pokoji limun na raspolaganju, preporučujemo da napraviš i brzinski preljev od grčkog jogurta, meda i limuna. U slast!

 

Možda vas zanima... Palačinke s nekoliko sastojaka iz svake kuhinje Recepti

 

Sastojci za palačinke:

  • 180 g brašna
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 1 žlica limunove korice
  • 3 žlice limunovog soka
  • 200 ml mlijeka
  • 1 jaje 
  • 1 bjelanjak
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice maka
  • 5 žlica grčkog jogurta
  • Prstohvat soli
  • Maslac

Sastojci za preljev:

  • 6 žlica grčkog jogurta
  • Sok jednog limuna
  • 2 žlice meda

 

Možda vas zanima... Imamo recepte za palačinke slavnih chefova Recepti

 

Priprema:

  1. U većoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i limunovu koricu.
  2. Izmiksaj cijelo jaje i bjelanjak s medom pa dodaj mlijeko, grčki jogurt i limunov sok. 
  3. Dodaj suhe sastojke, promiješaj drvenom žlicom pa na kraju umiješaj i mak.
  4. Zagrijanu tavu premaži rastopljenim maslacem.
  5. Dodaj tri žlice smjese za palačinke.Peci sa svake strane dok se ne pojave mjehurići, a palačinka počinje dobivati boju.
  6. Dok se palačinke peku, pripremi umak tako da pomiješaš grčki jogurt, sok jednog limuna i med. 

Serviraj odmah i uživaj u doručku. Dobro jutro i dobar tek!

 

Možda vas zanima... Slane palačinke bez brašna po receptu Jamieja Olivera Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.