Ako želiš zasladiti jutro, pripremi ove pahuljaste palačinke s makom i limunom za doručak. Bez brige, nećeš napraviti preveliki nered niti se predugo zadržati pokraj vruće tavice. Možeš peći po dvije ili tri odjednom i završiti za 10-ak minuta.
Bit će odlične i bez dodataka, ali uvijek ih možeš preliti medom ili javorovim sirupom. U slučaju da imaš još pokoji limun na raspolaganju, preporučujemo da napraviš i brzinski preljev od grčkog jogurta, meda i limuna. U slast!
Sastojci za palačinke:
- 180 g brašna
- 3 žličice praška za pecivo
- 1 žlica limunove korice
- 3 žlice limunovog soka
- 200 ml mlijeka
- 1 jaje
- 1 bjelanjak
- 2 žlice meda
- 2 žlice maka
- 5 žlica grčkog jogurta
- Prstohvat soli
- Maslac
Sastojci za preljev:
- 6 žlica grčkog jogurta
- Sok jednog limuna
- 2 žlice meda
Priprema:
- U većoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i limunovu koricu.
- Izmiksaj cijelo jaje i bjelanjak s medom pa dodaj mlijeko, grčki jogurt i limunov sok.
- Dodaj suhe sastojke, promiješaj drvenom žlicom pa na kraju umiješaj i mak.
- Zagrijanu tavu premaži rastopljenim maslacem.
- Dodaj tri žlice smjese za palačinke.Peci sa svake strane dok se ne pojave mjehurići, a palačinka počinje dobivati boju.
- Dok se palačinke peku, pripremi umak tako da pomiješaš grčki jogurt, sok jednog limuna i med.
Serviraj odmah i uživaj u doručku. Dobro jutro i dobar tek!