Recepti 20. veljače 2021.

Imamo recepte za palačinke slavnih chefova

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tajne najukusnijih palačinki celebrity chefova…

Omiljenu poslasticu, palačinke, pripremamo na mnogo načina, američke ili crepes, slatke ili slane, punjene, zapečene ili s preljevom. Ako si u potrazi za savršenim receptom za palačinke, isprobaj recepte poznatih chefova.

Jamie Oliver i Mary Berry otkrili su tajne pripreme najmekših i najukusnijih palačinki.

 

Možda vas zanima... Slavni chefovi obožavaju granolu. Imamo recepte! Recepti

 

  • Palačinke po receptu Mary Berry

Neodoljive aromatične palačinke obogaćene koricom naranče. Količina je dovoljna za 24 palačinke, a vrijeme pripreme je 20 minuta. 

Sastojci: 

  • 175 g  brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 40 g šećera
  • Korica jedne naranče
  • 1  jaje
  • 200 ml mlijeka
  • Suncokretovo ulje za pečenje

Za posluživanje: 

  • Maslac, javorov sirup ili med
  • Jogurt u grčkom stilu
  • Svježe borovnice i maline

Priprema:

  1. U posudu stavi brašno, prašak za pecivo, šećer i koricu naranče. Dodaj jaje i polovicu mlijeka. Sve sastojke dobro izmiješaj pjenjačom dok ne ne dobiješ glatko, gusto tijesto. Dodaj ostatak mlijeka ili po potrebi. Konzistencija treba biti poput guste kreme. 
  2. Zagrij veliku tavu koja se ne lijepi i premaži ju s malo ulja. Smjesu žlicama stavljaj na vruću tavu, ostavljajući prostor između palačinki. Kad se na površini pojave mjehurići, okreni palačinke nožem ili lopaticom i peci ih s druge strane oko 30 sekundi do minute - ili dok ne postanu lijepe zlatno smeđe boje.
  3. Posluži ih s maslacem, javorovim sirupom ili medom, jogurtom, borovnicama, malinama...

 

palačinke s borovnicama | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

  • Palačinke Jamieja Olivera

Isprobaj sočne i meke američke palačinke po receptu Jamieja Olivera. Količina je dovoljna za četiri porcije, a vrijeme pripreme je 20 minuta. 

Sastojci:

  • 3 jaja 
  • 115 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 140 ml mlijeka
  • Maslac za pečenje

Priprema:

  1. Prvo razdvoji jaja, stavljajući bjelanjke u jednu zdjelu, a žumanjke u drugu.
  2. Žumanjcima dodaj brašno, prašak za pecivo i mlijeko i izmiješaj u glatko gusto tijesto.
  3. Bjelanjke umuti s prstohvatom morske soli dok ne postanu čvrsti, a zatim ih polako umiješaj  u tijesto.
  4. Zagrij tavu na srednje jakoj vatri, dodaj maslac, ulij malo tijesta u tavu i prži ga par minuta ili dok ne počne izgledati zlatno i čvrsto. Nastavi pržiti dok obje strane ne postanu zlatne.
  5. Posluži ih ih uz kapljice javorovog sirupa ili s maslacem, a možeš ih posuti i s borovnicama, bananama, pirjanom jabukom, ribanom čokoladom...

 

Možda vas zanima... Slane palačinke bez brašna po receptu Jamieja Olivera Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.