Recepti 1639 prikaza 08. siječnja 2017.

Primamljive palačinke s makom i vanilijom

thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tople i slatke palačinke s nadjevom od maka očarat će vas već na prvi pogled

Vanilija i mak divan su par. Uvjerite se i sami isprobavanjem ovih sjajnih palačinka s punjenjem od maka. Divan su način za započeti dan, zasladiti se nakon finog ručka ili pak za uživanje u slatkoj večeri. S jednostavnom pripremom nikako ne možete pogriješiti, a ako još uvijek tražite savršen bazni recept za palačinke, pronađite ga među našim receptima.

Smjesa za palačinke Možda vas zanima... Ovako se radi bazna smjesa za palačinke Recepti

Potrebno vam je:

  • 10 palačinki
  • 150 g maka
  • 250 ml mlijeka
  • 3 žlice meda
  • 3 vrećice vanilin šećera
  • 100 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Palačinke ispecite na klasičan način.
  2. Kada su gotove, pripremite nadjev od maka tako da najprije zagrijete mlijeko do vrenja.
  3. Mak natopite sa 150 ml mlijeka, dodajte med i jednu vrećicu vanilin šećera.
  4. Dobro pomiješajte i tom smjesom premazujte palačinke.
  5. Pomiješajte slatko vrhnje, 100 ml mlijeka i ostatak vanilin šećera, prelijte po palačinkama i pecite na 180 stupnjeva dok palačinke ne počnu dobivati boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.