gastro postao
Tople i slatke palačinke s nadjevom od maka očarat će vas već na prvi pogled
Vanilija i mak divan su par. Uvjerite se i sami isprobavanjem ovih sjajnih palačinka s punjenjem od maka. Divan su način za započeti dan, zasladiti se nakon finog ručka ili pak za uživanje u slatkoj večeri. S jednostavnom pripremom nikako ne možete pogriješiti, a ako još uvijek tražite savršen bazni recept za palačinke, pronađite ga među našim receptima.
Potrebno vam je:
- 10 palačinki
- 150 g maka
- 250 ml mlijeka
- 3 žlice meda
- 3 vrećice vanilin šećera
- 100 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- Palačinke ispecite na klasičan način.
- Kada su gotove, pripremite nadjev od maka tako da najprije zagrijete mlijeko do vrenja.
- Mak natopite sa 150 ml mlijeka, dodajte med i jednu vrećicu vanilin šećera.
- Dobro pomiješajte i tom smjesom premazujte palačinke.
- Pomiješajte slatko vrhnje, 100 ml mlijeka i ostatak vanilin šećera, prelijte po palačinkama i pecite na 180 stupnjeva dok palačinke ne počnu dobivati boju.
Dobar tek!