gastro postao
Dvije omiljene slastice spojene u smotuljke savršenih okusa - može li bolje?
Već sama pomisao na palačinke punjene čokoladom u nama budi glad. Kada se toj čokoladi dodaju još i sezonski začini poput cimeta i klinčića tada priča poprima još malo bolji oblik. Pripremite kremu nalik na ganache od tamne čokolade, začinite je pa premažite palačinke. Pospite ih svježim narom, bananama ili mandarinama kako bi dobili faktor svježine i navalite na najslađi desert koji možete zamisliti.
Najbolji bazni recept za palačinke potražite među našim receptima.
Potrebno vam je:
- Palačinke
- 120 g tamne čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice maslaca
- 1 žličica cimeta
- Prstohvat soli
- Prstohvat klinčića
- Svježe voće
Priprema:
- Slatko vrhnje zagrijte u laganoj vatri.
- Nemojte ga miješati niti dozvoliti da zavrije.
- Za to vrijeme nasjeckajte čokoladu i dodajte cimet, klinčić i sol.
- Kada je vrhnje dovoljno vruće, prelijte preko čokolade.
- Pomiješajte i pustite da se čokolada u potpunosti otopi.
- Na kraju dodajte maslac, pomiješajte i spremite u hladnjak da se krema stisne.
- Premažite palačinke, dodajte svježeg voća.
Dobar tek!