Łazienki je najveći park u Varšavi i ujedno jedan od najljepših parkova u Europi. Osim prekrasnih stabala i šarenog lišća, trenutke provedene u Łazienki parku će vam uljepšati i mala slatka stvorenja kitnjastog repa. Malene vjeverice skakuću i traže hranu. Imate li lješnjake, brzo će dotrčati svojim malim nožicama i omotati se repom oko ruke. Toliko slatko grickaju te lješnjake da su me odmah podsjetile što će biti sljedeće na repertoaru.
Stanite, duboko udahnite i izdahnite. Vrijeme je za nešto posebno. Jeste spremni? Danas radimo domaću prirodnu “Nutellu” tj namaz od lješnjaka. Nadam se da ste spremni jer ovo vam možda promijeni život.
Bez mliječnih proizvoda i rafiniranih šečera, čokoladni okus lješnjaka puno više dolazi do izražaja. S obzirom da recept ne sadrži vodu, namaz može stajati minimalno 2 tjedna u hladnjaku.
Sastojci za Oh Fudge namaz od lješnjaka:
- 180 g lješnjaka
- 4 žlice čistog (gorkog) kakaa
- 30 g kokosovog šećera
- 2 žlice kokosovog ulja
- 4 žlice javorovog (ili agavinog) sirupa
Priprema:
- Lješnjake tostirati i očistiti od ljuskica za što glađu teksturu.
- Samljeti u blenderu, najbolje s nastavkom za orašaste plodove i sjemenke.
- Kada se usitne, nastaviti usitnjavati dok se lješnjaci ne pretvore u pastu.
- Povremeno zaustaviti i promiješati, pa nastaviti.
- Dodati kakao i kokosov šečer, lagano promiješati špatulom ili žlicom, poklopiti i uključiti blender na minutu.
- Dodati rastopljeno kokosovo ulje pa ponovno uključiti blender na minutu.
- Na kraju dodati sirup i blendati do što ljepše smjese, glatke i homogene.
Namaz prebacite u staklenku i spremna je za degustiranje, poklanjanje i palačinke.
Na što ćete stavljati svoj namaz od lješnjaka? Slobodno sherajte svoje fotke namaza.
Ostanite fini i kreativni! :*
Anamariju, odnosno Oh fudge, možete pratiti na stranici, instagramu te facebooku.