gastro postao
Bundeve možete napuniti s raznim žitaricama i povrćem te poslužiti kao prilog ili glavno jelo
Bundeva ima toliko kulinarskih mogućnosti da bi bila prava šteta ne isprobati svaku. Možete bundevu puniti s raznim sastojcima, a mi vam predlažemo sljedeću kombinaciju
Sastojci:
- 2 male butternut bundeve, prerezane po pola očišćene od sjemenki
- 2 i pol žlice maslinovog ulja
- kukuruz
- 1 šalica bulgura, kvinoje ili prosa
- 2 šalice povrtnog temeljca
- konzerva slanutka
- mladi luk
- crvena paprika
- peršin
- lješnjak
- maslinovo ulje
- jabučni ocat
- senf
- sol i papar
- mrvljeni svježi sir
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Polovice bundevi premažite s maslinovim uljem i okrenute prema dolje stavite na pleh za pečenje. Pecite 20 do 25 minuta.
- Zrna kukuruza prepecite u pećnici na 10 minuta. Dok se peče pripremite punjenje. Skuhajte kvinoju u temeljcu oko 12 do 15 minuta. Kad se skuha ubacite papriku, kukuruz, slanutak, mladi luk, peršin i lješnjake,.
- Pomiješajte maslinovo ulje s octom i senfom.Posolite i popaprite. Ubacite smjesu u pečene bundeve, pospite sirom i zapecite još jednom oko 10 minuta.