04. studenoga 2016.

Recept dana: Šarene punjene bundeve

Punjena bundeva
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bundeve možete napuniti s raznim žitaricama i povrćem te poslužiti kao prilog ili glavno jelo

Bundeva ima toliko kulinarskih mogućnosti da bi bila prava šteta ne isprobati svaku. Možete bundevu puniti s raznim sastojcima, a mi vam predlažemo sljedeću kombinaciju

Sastojci:

  • 2 male butternut bundeve, prerezane po pola očišćene od sjemenki
  • 2 i pol žlice maslinovog ulja
  • kukuruz
  • 1 šalica bulgura, kvinoje ili prosa
  • 2 šalice povrtnog temeljca
  • konzerva slanutka
  • mladi luk
  • crvena paprika
  • peršin
  • lješnjak
  • maslinovo ulje
  • jabučni ocat
  • senf
  • sol i papar
  • mrvljeni svježi sir

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Polovice bundevi premažite s maslinovim uljem i okrenute prema dolje stavite na pleh za pečenje. Pecite 20 do 25 minuta.
  2. Zrna kukuruza prepecite u pećnici na 10 minuta. Dok se peče pripremite punjenje. Skuhajte kvinoju u temeljcu oko 12 do 15 minuta. Kad se skuha ubacite papriku, kukuruz, slanutak, mladi luk, peršin i lješnjake,.
  3. Pomiješajte maslinovo ulje s octom i senfom.Posolite i popaprite. Ubacite smjesu u pečene bundeve, pospite sirom i zapecite još jednom oko 10 minuta.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.